Hirdetés

2023.09.26. 10:43

Személy- és vagyonőr álláslehetőségek Budapesten

Személy- és vagyonőrként megannyi területen adódhat lehetőség az elhelyezkedésre. Különösen igaz ez Budapestre, amely város hemzseg a szállodáktól, bevásárlóközpontoktól, irodaházaktól és egyéb őrzésre szoruló intézményektől. Persze a biztonsági őr szakma ezenkívül más lehetőségeket is rejthet. Többek között erről is szó lesz a következőkben!

Személy- és vagyonőr álláslehetőségek Budapesten - BudapestAllas.hu

Milyen feladatokat lát el egy személy- és vagyonőr?

Amint arra a bevezetőben is utaltunk, Budapest vonatkozásában számos különböző vagyonőri álláslehetőséggel lehet találkozni. Tágabb értelemben ugyanakkor alapvetően két típusú feladatkör ellátására szoktak biztonsági őröket keresni: objektumok védelmére, illetve rendezvények és események biztosítására.

Előbbi esetében elhelyezkedési lehetőségként bevásárlóközpontok, céges telephelyek, bankok, irodaházak, postafiókók, hivatalok, szállodák, kórházak, továbbá egyéb intézmények szolgálhatnak. Ezen pozíciók betöltésével pedig általában olyan feladatok járnak, mint például a kamerarendszerek nyomon követése, a bejelentkezések és a belépések ellenőrzése, a riasztások és vészjelzések kezelése, a járőrözés, valamint a vásárlók vagy látogatók útbaigazítása, segítése. 

A másik fontos kategóriát az említett módon a rendezvények és események biztosítása jelenti. Ezek lehetnek sportesemények, koncertek, fesztiválok, kulturális programok és más, nagyobb tömeget megmozgató események egyaránt. Ezekben az esetekben a biztonsági őrök feladatköre többek között a be- és kiengedéseknél való közreműködést, a látogatók és résztvevők zavartalanságának biztosítását, az útbaigazítást és a tömeg koordinálását, továbbá a rendbontók kiszűrését foglalja magában. 

Persze ezenkívül más jellegű feladatok ellátásához is kereshetnek személy- és vagyonőröket (pl. magánszemélyek, közjogi méltóságok védelme stb.), de alapvetően ez a két kategória az, ami az olyan nagyobb állásportálokon, mint például a BudapestAllas.hu elő szokott fordulni. 

A személy- és vagyonőr állásokhoz szükséges kompetenciák

Legyen szó a BudapestAllas.hu weboldaláról vagy bármely más álláskeresői portálról, a személy- és vagyonőr állások esélyes megpályázásához mindenképpen szükség lesz szakmai végzettségre. Ennek megszerzése körülbelül 1,5-3 hónapot vesz igénybe. Személy- és vagyonőri képzések természetesen rendszeresen indulnak Budapesten, s az oktatási módszerek a távoktatást, a személyes jelenléti munkaformát, valamint a csoportos képzési munkaformát egyaránt magukban foglalják.

A végzettséget igazoló dokumentumokon kívül persze más követelmények is adódhatnak, különösen a személyes tulajdonságokra vonatkozóan. Kiemelten fontos például a figyelem és a nagyfokú éberség, hisz bármikor történhet olyan váratlan esemény, ami a biztonsági őr azonnali beavatkozását igényli. Ezeket a helyzeteket pedig az előírásoknak és a protokollnak megfelelő módon kell kezelnie, így a higgadtság ugyancsak elengedhetetlen. 

Fontos továbbá a kiváló problémamegoldó-, kommunikációs- és konfliktuskezelő képesség is, mivel a szakmában gyakorlatilag elkerülhetetlenek a feszültebb helyzetek, ám a személy- és vagyonőrnek ekkor is jól átgondoltan kell cselekednie, mindent megtéve annak érdekében, hogy csitítsa a kedélyeket. Végezetül pedig természetesen a fizikai erőnlétről sem feledkezhetünk meg, hisz a biztonsági őrök jellemzően hosszú órákat töltenek állómunkát folytatva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában