Hirdetés

2023.09.01. 10:46

Tilesch György (George Tilesch) nemzetközi hírű mesterséges intelligencia-szakértő a pécsi jogi karon tart előadást

Fotó: Orsolya Egressy

A Pécsi Jogi Kar 100 éves. Ennek tiszteletére ünnepségsorozatot rendez a Kar szeptember első hetében. A hét záró napján volt hallgatóival ünnepel Centenáriumi Alumni Találkozó keretében.
Tilesch György 1997-ben végzett a pécsi jogi karon, 13 éve él a Szilícium-völgyben. Tudományos ismeretterjesztő tevékenysége mellett dolgozott amerikai, dubai és európai kormányzati szervekkel, techcégeknek és nemzetközi szervezeteknek. A kaliforniai PHI Institute for Augmented Intelligence alapító elnöke, Magyarországon a Neumann Társaság MI-nagykövete. Szakterülete a mesterséges intelligencia által jelentett stratégiai, etikai, társadalmi, munkaerőpiaci, irányelv-alkotási és kormányzati kihívások.

Magyarországon 2021-ben jelent meg Mesterség és intelligencia - Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában című könyve, amelyet Omar Hatamleh-el, a NASA mérnöki innovációért felelős részlegének, illetve az International Space University űrkutatási programjának korábbi vezetőjével írt közösen.

A pécsi jogi karon 2023.09.08-án, pénteken 15:00-kor kezdődő Alumni Találkozón „A Pécsi Jogi Karról indultam” címmel tart előadást, bemutatva karrier útját Pécstől a Szilícium-völgyig.

A Kar a múlt eredményei előtt tiszteleg és ünnepli az elmúlt 100 évet, azonban az MI szakértő gondolataival már készül a 21. századi jogi felsőoktatás újabb fejezetére.

Az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni:  https://ajk.pte.hu/hu/regisztracio-a-centenariumi-alumni-talalkozora

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában