Hirdetés

2024.04.28. 08:00

A Sellyei Ipari Parkban hoznak létre csarnokot

A Sellye Város Önkormányzata által elnyert TOP-PLUSZ-1.1.1-21-BA1-2022-00001 azonosítószámú pályázat jelenleg a projektelőkészítési szakaszban van.

PR cikk

A tervezett fejlesztés megvalósításával Sellye városának a célja, hogy javítsa a helyi gazdasági környezetet, olyan infrastruktúrát hozzon létre, amely csábító lehet újonnan betelepülő vállalkozások számára, és a gazdasági élet élénkítésével a foglalkoztatási és munkanélküliségi mutatók is javulásnak indíthatók. A település és térsége szempontjából kiemelten fontos, hogy olyan vállalkozások megtelepítése valósuljon meg, melyek innovatív módon és hosszabb távon képesek tevékenykedni a járásban, elősegítve annak fejlődését.

A beruházás keretében a Sellyei Ipari Parkban létrejövő üzemcsarnok hosszú távú üzemeltetési feladatait a Sellyei Önkormányzat, mint projektgazda látja el. A fejlesztés révén megépülő üzemcsarnokot az önkormányzat bérbe kívánja adni újonnan betelepülő vállalkozásnak, a hosszútávú bérbeadás nyilvános pályázat keretében kerül meghirdetésre. Az üzemeltetés tervezése során az önkormányzat úgy kívánja kialakítani a bérbeadási feltételeket, hogy az vonzó legyen a vállalkozások számára, azonban az üzemcsarnok önfenntartó legyen, az üzemeltetés során a projektgazdásnak további költségei  ne merüljenek fel.

A projekt tervezett összköltsége bruttó 480.982.655 Ft. A bérleti díj az önkormányzatot terhelő fenntartási költségek arányában kerül meghatározásra. Az árképzés tehát biztosítja egyrészt a bérbe vevő vállalkozás terheinek mérséklését, másrészt az üzemcsarnok önfenntartó működését, amely révén az önkormányzatot a fejlesztést követően költség várhatóan nem terheli.

Sellyén az elmúlt években sok településképet és életszínvonalat javító építkezés zárult le és fog elindulni az idei évben. Ennek köszönhetően megnőtt a vállalkozási kedv is, egyre nyílnak az új szolgáltató vállalkozások, üzletek. Így kapcsolódnak az önkormányzati beruházások a megélhetés könnyítéséhez. Töretlenül népszerű a termelői piac, amit a lakosság széleskörű kiszolgálására épített Sellye Város Önkormányzata. Egyre több helyi termelő jelenik meg a termelői piacon a helyi termékeikkel, amely egyben a helyben megtermelt helyi termékek lakossághoz történő eljutását biztosítja a helyi termelők és a lakosság megelégedésére 

– tájékoztatott minket Nagy Attila polgármester.

Biciklitúra és majális is várható

A következő időszakban is számos programmal, rendezvénnyel színesítik a sellyeiek hétköznapjait. Május 1-én majálist tartanak, egész napos zenével, főzőversennyel, ugrálóvárral. A programelemek között helyet kapott még söröshordó hajítás és egy viccesen talicskában az asszony névre keresztelt verseny is. A rendezvény délelőtt 9 órától a Carolina téren lesz megtartva. Az anyák napjához közeledve, május 4-én 10 órai kezdettel szerveznek programot a Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézményben, ajándékot lehet készíteni az édesanyáknak. A Pünkösdi forgatag május 19-én délelőtt 10 órakor kezdődik, a családokat a Kiss Géza Múzeum udvarában várják a Bazsarózsa Egyesület népi játékaival, büfével.

Az immár XV. Kerékpártúra az Ormánságban című rendezvényt május 11-én tartják. Az indulás reggel 9 órakor lesz a sellyei termálfürdő bejárata elől. A kerékpártúra hossza körülbelül 50 kilométer. A jelentkezési határidő: május 3.-a. Jó hír azoknak, akik a biciklitúra után csobbannának is egyet, hogy a karszalaggal rendelkezők aznap a termálfürdőbe ingyen beléphetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában