szponzorált tartalom

2018.08.15. 10:10

Nagy bulit csapnak a garéiak

Nagy napra készül a falu vasárnap, az önkormányzat rengeteg szórakoztató programmal készül az idei búcsúra. Van is mit ünnepelni, hiszen a kis község az utóbbi egy évben több pályázaton is sikerrel vett részt, amelynek köszönhetően hamarosan megújul az orvosi rendelő és a községházának leromlott állapotú, már-már huzatos fa ablakait nyílászárókra tudják majd kicserélni.

– Nagyon spóroltunk, a majálist is el kellett halasztanunk, mert akkor úgy tűnt, önerőből kell a nyílászárókat lecserélni. Augusztus 19-én azonban bepótoljuk az elmaradt rendezvényeket, falunappal egybekötött búcsút szervezünk – jelentette be örömmel Vig Imre polgármester.

Szóval a már régóta várt garéi összejövetelre vasárnap várják a helyieket és a környékbelieket is. A sportpályán 10 órakor már kezdődik a hagyománnyá vált főzőverseny, amelyre pénteken délig lehet jelentkezni a polgármesteri hivatalban. A szakácsoknak az önkormányzat két kilogramm sertéshúst és tűzifát is biztosít. A szintén már évek óta elmaradhatatlan süteménysütő versenyre tíz tojást, egy kockamargarint és egy kilogramm lisztet adnak a nevezőknek.

– Szeretnénk megvendégelni a résztvevőket egy finom babgulyás ebéddel is, amely a helyieknek természetesen ingyenes lesz – mondta Vig Imre.

Délután kulturális műsorok szórakoztatják majd a közönséget, fél négytől Fülöp Gyula bűvész varázsolja el a közönséget. Negyed öttől Buti Bernadett, valamint a Dayma és Virágai hastánccsoport bemutatóját nézhetik meg a vendégek. 17 órától zumba, negyed hattól az Újbezdáni Néptáncosok fellépése, majd a Szalántai Kötélugró Egyesület bemutatója kápráztatja el a résztvevőket. A Garéi Kulturális Egyesület színjátszó csoportjának, a Garéi Csodabogaraknak az előadása pedig 18 órakor kezdődik.

A kicsiknek is élvezetes lesz a nap, ugyanis már délelőttől körhinta, légvár, arcfestők, hennafestők és lufihajtogató várja őket, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége pedig különböző játékokkal szórakoztatja majd a legkisebbeket, illetve játszóeszközöket biztosítanak a rendezvény aprótalpú közönségének.

Este rockbanda is koncertezik

Este a Jump Rock Band csap majd óriási hangulatot. A budapesti zenekar a saját számai mellett legfőképp magyar zenekaroktól játszik feldolgozásokat: Máté Péter, Bikini, Edda, Hungária, Illés, KFT, Beatrice, P Mobil, Tankcsapda, Republic-dalok is felcsendülhetnek, de nem olyan formában, ahogy ismerjük, ugyanis az együttes minden dalt megfűszerez egy külföldi slágerrel. A zenekar 19 órakor lép színpadra, 21 órától pedig a Sugar Band zenekar szórakoztatja a bálozókat.

Végre kezdődhetnek a felújítások

Az önkormányzat sikeres pályázatainak köszönhetően a közeljövőben megújul az orvosi rendelő és a községháza is. Az orvosi rendelő felújítására mintegy 42, a községháza korszerűsítésére pedig több mint 23 millió forint támogatást kapott a község a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül. Az orvosi rendelő esetében már befejeződött a tervezési szakasz, közbeszerzési eljárás keretében folyamatban van a kivitelező kiválasztása, így hamarosan megkezdődhetnek a látványos munkálatok is, melynek során kívül-belül megújul és korszerűsödik majd az épület. A polgármesteri hivatal épületénél – amely a könyvtárnak és jó pár rendezvénynek is helyet ad – padlófűtés kialakítására, nyílászárók cseréjére és napelemek kiépítésére nyílik lehetőség az alacsonyabb fenntartás és a komfortos légkör érdekében.

Persze a fejlesztések sora ezzel nem áll meg, a kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása keretében egymillió forintot kapott a község az egészségház nyílászáróinak cseréjére. Emellett pedig szintén egy nyertes pályázatnak köszönhetően a kultúrházba korszerű hangtechnikai berendezéseket fognak vásárolni és beüzemelni.

Címkék#pr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában