Sport

2007.08.10. 18:17

Kuti Kis Rita edző is lesz Pécsett

Pécs | Az augusztus teniszberkekben holtidénynek számít. Mégis tartogatott egy szenzációt a hónap: Pécsre kötelezte ugyanis el magát Kuti Kis Rita.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A Pécs 2000 TC az utóbbi években mindig szerződtetett egy-egy nagy nevet a női Szuperligára. Ezek a játékosok azonban csak egy hónapra, a csapatbajnokság idejére utaztak le a baranyai megyeszékhelyre, augusztustól júniusig a világot járták, és különböző tornákon teniszeztek. A következő idényben azonban változik a helyzet: a csapat nagy igazolása, Kuti Kis Rita ugyanis le is költözik Pécsre, és amellett, hogy a gárda vezető játékosa lesz, az edzésmunkába is bekapcsolódik.

– Két tényező is motivált abban, hogy Kuti Kis Ritát Pécsre hozzam – mondta el lapunknak Koncz Zsolt, a klub vezetője. – Egyrészt szerettem volna, ha a női csapat összetétele valamelyest állandósul, másrészt pedig régóta kerestem az edzői gárdába is még egy embert. Ezzel az igazolással mindkét vágyam teljesült.

Kuti Kis Rita az elmúlt években a fővárosi Spartacus csapatát erősítette, de a teniszt szeretők inkább a kétezres évek elejéről ismerhetik a nevét. Akkor ugyanis több Grand Slam versenyen is ment két-három kört, és a legeredményesebb magyar játékosnak számított.

– 2001-ben, amikor a legjobban ment a tenisz, és negyvenhetedik voltam a világranglistán, jött egy sérülés – árnyalta a fényes múlt képét a játékos. – Egy egész évet ki kellett hagynom, és ezzel annyira hátracsúsztam a táblázaton, hogy onnan már nem lehetett visszakapaszkodni. Hogy melyik eredményemre vagyok a legbüszkébb? Talán a 2001-es, Roland Garros-os menetelésre. Akkor a harmadik körig jutottam úgy, hogy Jennifer Capriatit is legyőztem. Vele egyébként kétszer játszottam, és ő mindkétszer kikapott. Szóval ellene hibátlan a mérlegem.

Kuti Kis Rita tavaly Sopronban már megpróbálkozott az edzőséggel, s egyaránt foglalkozott fiatal gyerekekkel és lelkes amatőrökkel is. A nyugat-magyarországi klub azonban a nyáron megszűnt, így kapóra jött a pécsi megkeresés.

– Nyilvánvaló, hogy mindenkinek nagy élményt jelent, ha a háló másik oldalán egy nagy sztár áll – tette hozzá Koncz. – Abban biztos vagyok, hogy például egy kissrácnak komoly motivációt jelent, hogy az edzés végén egy sztárjátékos azt mondja: ez szép munka volt. És számunkra ez a legfontosabb.

Címkék#Koncz Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!