Sport

2008.09.08. 17:26

Paralimpia: Sors bronzérmes, Kovács negyedik

Sors Tamás, az ANK Úszóklub versenyzője megszerezte második érmét a pekingi paralimpián, miután harmadikként ért célba a 100 méteres gyorsúszásban.

H. L.

A pécsi úszó 56.80 mp-cel, délelőtti idején 79 századot javítva lett harmadik. Sors vasárnap világcsúccsal nyert aranyérmet 100 m pillangón, kategóriájában még három számban áll majd rajthoz, csütörtökön (200 m vegyes), pénteken (400 m gyors) és vasárnap (50 m gyors).

– Nagyon boldog vagyok, ez a bronz minden várakozásomat felülmúlja – mondta Sors első nyilatkozatában. – A mellettem induló és végül második helyet szerző ausztrál srácnak  köszönhetem az érmet, rá próbáltam tapadni és tulajdonképpen ő hozott be a harmadik helyre.

Hétfőn a másik pécsi férfi sportoló, Kovács Ervin (Lendület SE) is úszott, 40.61-gyel negyedikként ért célba 50 m háton. Szerdán az 50 m pillangó, csütörtökön a 200 m vegyes, pénteken pedig a 100 m mell a soros feladat számára. A Baranyát képviselő egyetlen női úszó, Baka Dorottya (ANK Úszóklub) szerdán 100 m háton indul, ő csak ebben az egy számban versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!