Sport

2008.10.15. 10:39

Kosarasbotrány: nemzetközi szövetség elé megy Krivacsevics ügye

Miközben ma megkezdődik a női kosárlabda Euroliga – a MiZo Pécs 2010 csak csütörtökön lép pályára –, a rajt előtt nagyon sokakat izgat, hogy mi lesz a Krivacsevics-ügy vége.

Horváth László

Három városban is kíváncsiak a végkifejletre, Pécsett, Sopronban és Eperjesen. A legújabb fordulat: hétfőn este az MKOSZ elnöksége elutasította az MKB-Euroleasing Sopron rendkívüli felülvizsgálati kérelmét, amelyet a versenybizottság határozata ellen nyújtott be.

– A szövetség legfőbb testülete szerint marad a korábbi jogerős döntés, továbbra is nálunk van a kosaras játékengedélye – számolt be Rózsa Gábor, a MiZo Pécs 2010 ügyvezetője.

Tőle tudjuk, hogy Pécsett az egyik legtehetségesebb magyar fiatal kosarasnak számító, 18 éves válogatott Krivacsevics Tijanának távozása előtt még két évig érvényes amatőr státusú sportszerződése volt, ami azzal járt, hogy költségtérítést kapott (a profik juttatásban részesülnek). A MiZo Pécs 2010 jelenlegi tizenhatos keretében nyolcan számítanak profinak, a többiek amatőrnek.

A pécsi élő szerződése ellenére Krivacsevics Tijana júniusban három esztendőre szóló hivatásos sportolói megállapodást kötött az MKB-Euroleasing Sopronnal, de nem kapott játékengedélyt, emiatt a szlovák BK’99 PU Presov csapatába szeretett volna igazolni. Megkerestük az eperjesieket is, Višňovský Jozef, a klub vezetője rövid válaszlevet írt, melyben közölte, hogy a kosárlabdázóval megegyeztek, és már csak a játékengedélyét várják a magyar szövetségtől. További részletekről nem akart nyilatkozni, így azt sem tudjuk, hogy fizetnének-e egyáltalán a MiZo Pécs 2010-nek. Rózsa Gábor szerint nem publikus, hogy mennyiért engednék el Krivacsevics Tijanát.

Magyar klub lenne jó

Berényi János, az MKOSZ elnöke fél. – Attól tartok, hogy az Eperjes leigazolja, és a Pécs nem adja ki a játékengedélyét. Ebben az esetben pedig a FIBA dönt, amely ilyen vitás esetben 10 ezer eurós vagyis két és fél milliós vételárat szokott megszabni. Pedig a lánynak magyar klubban kellene játszania, már csak a magyar válogatott érdekében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!