Sport

2008.10.13. 10:01

Tovább dagad a Krivacsevics-ügy

Ennél szövevényesebb már nem is lehetne a Krivacsevics-ügy. A fiatal kosaraslánynyal kapcsolatban hónapokig nem történt semmi, most viszont felgyorsultak az események.

Horváth László

Pedig roppant egyszerű a képlet. Krivacsevics Tijana (18) el akar igazolni, a MiZo Pécs 2010 viszont pénzt akar kapni érte. Úgy vélik, hogy ha a négyéves szerződés ellenére két esztendő után távozik, a klub jogosan kéri a befektetést.

Hónapok óta tart a vita a két hazai rivális kosárlabdacsapat között. Már a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is beavatkozott, a válogatott kosaras azonban még ennek ellenére nem tud játszani. A soproniak nem bírták cérnával, csütörtök este bojkottot jelentettek be, majd másnap már azt, hogy mégis játszanak, mert közben Krivacsevics Szlovákiába szerződött. Vagyis a MiZo Pécs 2010 ott keresse a pénzét.

– Meglepődve olvastuk, hogy lezárult a Krivacsevics-ügy. A játékosnak velünk még érvényes szerződése van, így írásban nem kötelezheti el magát sehová. Hivatalosan kezdeményeztük az MKOSZ-nél ellene a fegyelmi eljárást – nyilatkozta Rózsa Gábor, a MiZo Pécs 2010 ügyvezetője.

Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára szerint az ügy gyors lezárásért mindent megtesznek.

– De a szabályokat senki kedvéért sem rúgjuk fel. Mindenesetre Krivacsevics játékjoga a pécsieknél van. Ma elnökségi ülés lesz, erről is tárgyalunk – mondta.
A játékost nem is sikerült elérnünk telefonon, de édesapját, Krivacsevics Dragoljubot igen.

– Nem tesz jót a lányomnak ez a nagy felhajtás. Nagyon rossz a jelenlegi helyzet, senkinek sem használ. Tijana már szeretne játszani, reméli, hamar vége lesz az ügynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!