Sport

2009.04.21. 18:55

MiZo Pécs: ingyenes a pécsi bronzmeccs

Ingyenes lesz a bejutás szerdán a női kosárlabda-bajnokság bronzcsatájának első mérkőzésére Pécsett. A pécsiek öt felnőttel és hat juniorral lépnek majd pályára.

hl

Bármennyire is csalódottak, bármennyire is szeretnék a játékosok, ha vége lenne már az idénynek, a MiZo Pécs 2010-nek van még néhány mérkőzése a szezonzárásig. Ez lehet két, de akár három bajnoki is, amelyet a harmadik helyért kell lejátszani.

A bronzcsata két nyert meccsig tart. Szerdán 18.00-kor Pécsett a győriek ellen – ingyenes lesz a belépés – Fűzy Ákos vezetőedző megfogalmazása szerint az egészséges felnőttekkel megerősített junior csapat áll majd ki. Előbbiekből öt, utóbbiakból hat lép pályára. A szakvezető úgy véli, hogy minden eddigi eredményt el kell felejteni, most a bronzérem az első számú feladat.

– Ugyan már várjuk a bajnokság végét, de még motiváltak vagyunk, meg kell szereznünk a bronzot – hallottuk a tegnap esti edzés előtt az egyik ifjú tehetségtől, Raksányi Krisztinától.

A keddi közös gyakorlásra két mankóval bebicegett Iványi Dalma is, a csapatkapitány megjelenése javított a pécsi lányok nem túl rózsás kedvén.

A következő idénykezdet még csak októberben lesz, kérdéses, hogy lesz-e Euroliga-részvétel, de a klubnál már megtették az első lépéseket, hogy együtt maradjon a csapat. Négy fiatalt hosszú távú szerződéssel kötöttek Pécshez, a saját nevelésű Raksányi Krisztina és Sarok Nikolett további három-három, a tavaly nyáron ide igazolt Ruják Nóra négy, Somogyi Andrea pedig újabb két évet írt alá. A MiZo Pécs 2010-nél úgy vélik, hogy valamennyien szép kosaras jövő előtt állnak, rájuk továbbra is számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!