Sport

2009.07.12. 17:31

Szabados: irány Ausztria!

Egy újabb „régi motoros”, a pécsi közönség nagy kedvence távozik – minden bizonnyal – a PMFC labdarúgócsapatától: Szabados József a múlt héten már egy alacsonyabb osztályú osztrák együttesnél járt.

K. Mayer András

Amikor meghallottuk ezt a hírt, azt hittük, hogy az elmúlt szezon egyik legjobbját, Szabados Józsefet is elküldték a piros-feketéktől. Nem így történt: az immár 38 éves kiváló védő döntött úgy, hogy megragad egy másik lehetőséget – amiről viszont még nem tudja, hogy összejön-e.

– Keddtől csütörtökig voltam kint Ausztriában egy alacsonyabb osztályú csapatnál Linz környékén, de nem szeretném elárulni, hogy pontosan hol jártam, mert nem biztos, hogy sikerül odaigazolnom – mondta Szabados. – Tudom, hogy ebben a korban a profi futballt már be kell fejeznem, és a labdarúgó-pályafutásom utáni időszakra kell koncentrálnom.

Ennél az osztrák klubnál nem csak a játék vonzott, hanem az is, hogy munkalehetőséget is tudnának biztosítani a későbbiekre.
Szabados hangsúlyozza, a PMFC vezetősége nagyon korrekt szerződést kínált neki, amit azonban elsőre nem fogadott el.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szabados Józseffel (balra) sokszor örültek együtt a pécsi csapattársak, a védő az NB I-ből szeretett volna búcsúzni
[/caption]

Amikor július 6-án elkezdődött a felkészülés, kérte, hogy adjanak neki haladékot péntekig, addig eldönti, hogy az osztrák lehetőséget fogadja el, vagy a piros-feketéknél marad. Miután azonban ezt nem engedték meg neki, inkább úgy döntött, hogy az ismeretlenre szavaz.

Annak ellenére, hogy a játékos választása egyben a PMFC-s pályafutása végét is jelentette, mégsem biztos, hogy ez valóban így lesz. Legalábbis erre következtetünk abból, hogy a klub honlapján egyetlen utalás sem található Szabados távozásával kapcsolatban, és a vezetőség sem beszélt még a védő eligazolásáról. Vasárnap nem értük el Bérczy Balázst, a klub ügyvezető igazgatóját, így hivatalos véleményt nem kaphattunk arról, hogy van-e még egy utolsó esélye Szabadosnak, vagy a következő idényben biztosan hiányozni fog a pécsi védősorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!