Sport

2010.08.22. 14:31

Csak tizenkét csapat a férfi kosárbajnokságban?

Ha a Körmend és a Dombóvár tényleg nem indulhat, akkor az október 9-i rajtig módosítani kell a 14 csapatra tervezett sorsolást is.

H. L.

Sajtóértesülés szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége férfi tagozatának Versenybizottsága nem fogadta el a Körmend nevezését a férfi NB I-es bajnokság következő idényére, mivel a klub tartozik a játékosainak. Korábban a vasiak az EuroChallenge sorozatról is lecsúsztak, mert nem fizették be időben a nevezési díjat a nemzetközi szövetségnek. A férfitagozat 12 nevezést fogadott el 2010/2011-es idényre, a Körmend mellett a Dombóvár jelentkezését is elutasította.

A hír azért is érdekes, mert a héten már megszellőztették, hogy a férfi NB I-ben a bajnokság október 9-én kezdődik, és elkészült a sorsolás is, de tizennégy csapatra (a PVSK-Pannonpowers Szolnokon kezd). Ha tizennégy helyett tényleg tizenkét együttessel indul a pontvadászat, akkor ez az élvonalbeli pécsi gárdát is érinti. A kényszerű létszámcsökkentés azonban még nem olyan biztos, mert jövő héten csütörtök délig lehet a körmendieknek és a dombóváriaknak fellebbezni a férfitagozat Intéző Bizottságához (amelynek tagja a pécsi Máté János).

Magát megnevezni nem akaró szövetségi forrásunk szerint mindkét klub addig beadja a fellebbezését. Csodálkozna, ha az IB nem másítaná meg az elsőfokú döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!