Sport

2011.08.02. 17:51

A vidékbajnokságon is remekeltek a pécsi úszók

A sanghaji úszó-világbajnokságon két pécsinek, Jakabos Zsuzsannának és Biczó Bencének is szoríthattunk, s Petrov Anatolij mesteredző szerint néhány év múlva ismét lesz kiknek drukkolni – felnőnek a „szuperszonikus” tehetségek.

K. Mayer András

Négy bajnoki címet, összesen kilenc érmet szereztek a pécsi ANK Úszóklub versenyzői a Székesfehérváron rendezett országos vidékbajnokságon. Petrov Anatolij mesteredző vezetésével nyolc úszó állt rajtkőre, közülük ketten, Fercsik Szabolcs és Jurinovics Aida is két-két számban végzett az első helyen, Németh Levente pedig három számban állhatott dobogóra. A trénert arról faggattuk, hogy a fiatalok a következő néhány évben eljuthatnak-e arra a szintre, mint például Jakabos és Biczó.

– Fercsik nagyon tehetséges gyerek, korábban Harkányban úszott – kezdte tanítványai jellemzését Petrov Anatolij. – Minden feladatot megcsinál, nagyon akar úszni, mellen és gyorson is kiváló. Jurinovics egy szuper-szonikus tehetség, most jobb ideje van, mint annak idején Jakabosnak ugyanebben a korban. Sajnos idén szinte folyamatosan beteg volt, ezért talán nem olyan sikeres ez az éve. Németh Levente technikailag a legjobb, mindent meg tud csinálni.

Ha megmutatom, Phelps hogy kivitelez egy mozdulatot, ő már tudja is utánozni. Csak sajnos kicsit lusta, pedig nagy fantázia van benne! Minden kedden valami baj van! Kitalál valamit, hogy ne kelljen úsznia: fáj a fej, fáj a gyomor. De ő tényleg nagyon ügyes, ha kosarazni kell, kosarazik, ha röplabdázni, röplabdázik.

A vidékbajnokság ANK-s eredményei: Fercsik Szabolcs (1995) első 100 és 200 mellen, második 50 mellen; Jurinovics Aida (1998) első 200 vegyesen és 200 pillangón; Németh Levente (1994) második 100 háton, harmadik 400 gyorson és 50 háton; Janovitz Sára (1997) második 200 gyorson. A versenyen Manga Viktória, Tóth Ráhel, Sághy Fédra és Jurinovics Martin vett még részt a pécsi klubtól.

Jakabos technikai hibáit kell majd kijavítani

Petrov Anatolijtól természetesen azt is megkérdeztük, mit szól Jakabos Zsuzsanna világbajnoki szerepléséhez. Mint ismert, a kiváló pécsi úszó 200 pillangón döntőbe jutott és hatodik helyen zárt, 400 vegyesen előfutamában a tizedik helyen végzett, így nem került a fináléba, a 4x200-as gyorsváltóval pedig ötödik lett.

– Zsu nagyon ügyes volt, de nekem nem nagyon tetszett a technikája. Voltak hibák, amit majd ki kell javítani. Ő a legtehetségesebb úszó a világon, csak a technikáját kell még csiszolni – fogalmazott Petrov Anatolij.

K. Mayer András -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!