Sport

2011.10.27. 14:03

A Pécs 2010 csapata a BEAC elleni bajnokin tovább csiszolhatja a játékát

Semmiféle kockázatot nem vállalunk azzal, ha előre kijelentjük: csütörtökön zsinórban a hatodik győzelmét is megszerzi a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Az ellenfél ugyanis az igen gyenge játékerőt képviselő ELTE-BEAC Újbuda együttese lesz, amely eddig mint az öt bajnokiját elveszítette – a pécsi szurkolók így hát ezen a meccsen nagy küzdelemre nem számíthatnak, de élvezettel nézhetik a kedvencek egyre javuló játékát.

Az elvégzett rengeteg munka ugyanis egyre inkább kamatozik. Bár Zseljko Djokics együttesében hemzsegnek a fiatalok, az elmúlt egy-két évben ők is anynyi tapasztalatot szereztek a bajnoki csaták és az Euroliga-meccsek során, hogy húszévesen bőven túlvannak a tűzkeresztségen. Ugyanakkor az idősebb válogatott játékosok, a példaképek hiánya kétségtelenül érezteti hatását az edzéseken.

– Nyilván ez egy teljesen más minőségű társaság – kezdte Imreh Ajtony másodedző. – A tavalyihoz képest jelentősen változott a munka az edzéseken. A két edző, Zseljko Djokics és én is többet dolgozunk, és a lányok is más minőségű munkát végeznek. Érezzük, látjuk, hogy amit tavaly például pikkpakk megcsináltunk, támadási és védekezési variációkat, most hosszabb idő alatt tudjuk begyakorolni. Előfordult, hogy a vezetőedző három-négy blokkot tervezett, de csak kettőt tudtunk elvégezni – egyszerűen kell az idő, hogy javítsuk, korrigáljuk a hibákat.

A játékon, és persze a lányok hangulatán azonban látszik, hogy jó úton haladnak, jól megy a meló, aminek köszönhetően folyamatosan fejlődnek. „Le a kalappal előttük! A nehéz helyzet ellenére mindent megcsinálnak. Szeretek velük dolgozni, mert mindenkin látszik, hogy fejlődni akar, tudja, hogy miért vállalta el ezt a szezont. Folyamatosan lépnek előrébb, és rettentően sokat dolgoznak” – dicsérte a játékosokat Imreh Ajtony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!