Sport

2012.03.31. 17:04

NB I: nem bírt a Pápával a PMFC

Nem volt szerencséje a PMFC-nek, ezért csak egy pontot hozott el Pápáról a labdarúgó NB I-ben. A pécsiek jól játszottak, de csupán helyzetekig és kapufákig jutottak.

HL, bama, DN

A pécsieknél az eltiltását letöltő két labdarúgó közül Scsepanovics visszakerült a kezdő tizenegybe, Bajzát viszont a kispadon várta, hogy játéklehetőséghez jut. (A gólerős csatár később csereként beszállt, és majdnem eldöntötte a meccset.)

Az első számú magyar játékvezető, Kassai Viktor dirigálása mellett az orkán erejű szél zavarta a focit, hosszú indításokról szó sem lehetett. A PMFC elsősorban a biztonságos védekezésre fektette a hangsúlyt, de gyors kontrákat is alkalmazott, az ellentámadásai többször veszélyesek voltak. Különösen a második félidőben, amikor Bajzát beállításával a vendégek egyre többször adtak munkát Szűcs kapusnak. Az utolsó negyedórát végigtámadta a jó teljesítményt nyújtó PMFC, kapufák jelezték, hogy ígéretesek a baranyai rohamok, de a PMFC hiába próbált meg mindent, nem tudott betalálni.

A pápaiak nem panaszkodhatnak, többször is szerencséjük volt, mert amikor Szűcs már nem tehetett semmit, még mindig ott volt a kapufa.

Pápa – PMFC 0-0

Labdarúgó NB I., 22. forduló. Pápa, 1500 néző. V.: Kassai. Pápa: Szűcs – Horváth L., Nagy S., Balogh B., Németh M. – Gyömbér, Inutile (Seye 65.) – Lovrencsics, Arszics, Szilágyi (Tóth B., 46.) – Benko (Quintero 81.). Vezetőedző: Bene Ferenc. PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Csausics, Todorovics, Markovics – Demjén (Nagy O. 54.), Lantos, Scsepanovics, Regedei (Fröhlich 63.) – Horváth Zs., Andorka (Bajzát 76.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Sárga lap: Benko (33.), Horváth L. 85., ill. Andorka (13.), Csausics (55.), Csepanovics (64.)

7. perc: Lovrencsics középre adott, Berko 7 m-ről, nagy helyzetben fölé rúgta a labdát.
28. perc: Gyors pécsi ellentámadás végén Demjén az utolsó átadásnál hibázott, így nem alakult ki gólszerzési lehetőség.
42. perc: Benko elesett a vendégek 16-osán belül, a közönség 11-est reklamált, de Kassai – helyesen – továbbot intett.
66. perc: Szép pécsi támadás: Nagy O. indításával Markovics meglódult a bal oldalon, beadását Horváth Zs. mellre vette, aztán közelről lőtt, de Szücs a rövid saroknál vetődve védett.
83. perc: Nagy O. beadását Bajzát az ötösről a keresztlécre fejelte, majd szögletre mentetek a hazai védők. A sarokrúgásból Scsepanovics szintén fejjel a felső lécet találta el.
86. perc: Ismét Bajzát került helyzetbe, fejese a keresztlécről pattant vissza, de lesen állt, azért lefújták az akciót.

Mészáros Ferenc: – A nagy szél miatt végig irreális volt a játék. Az első félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a másodikban átvettük az irányítást, és az utolsó 20-25 percben a cseréknek is köszönhetően, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Lőttünk három kapufát, de sajnos, gólt nem tudtunk elérni.

Nem voltak elégedettek

Hosszú kihagyás után tért vissza a pályára a pécsiek legveszélyesebb támadója, Bajzát Péter, s csereként beállva is majdnem gólt szerzett.

– Az eredménnyel nem voltunk elégedettek, mert győzni mentünk Pápára, s meg is voltak a lehetőségeink – mondta tegnap délután lapunknak a PMFC csatára. – Az első félidőben az erős szél rányomta bélyegét a játékunkra, nem nagyon tudtunk előrejutni. Szünet után azonban már jobban játszottunk, voltak helyzeteink, s ez alapján nyernünk kellett volna. Nekem is volt lehetőségem, Nagy Olivér beadásánál fejjel belekaptam a labdába, ami a felső lécet találta el.

Nem volt szerencsém, ha tíz centivel lejjebb megy, gólt ünnepelhettem volna. De úgy érzem, csereként beállva tíz perc alatt hozzátettem anynyit a játékunkhoz, amennyit csak lehetett. Bízunk benne, hogy az Újpest ellen lejjebb megy a labda...

 A meccset élőben közvetítettük:

Pápa - PMFC 0-0

90. perc: Vége, maradt a gól nélküli döntetlen.

86. perc: Újabb pécsi felső kapufa! Nagy Olivér szabadrúgása után Bajzát fejelt 5 méterről - a változatosság kedvéért a felső lécre. Az asszisztens szerint már lesen volt a pécsi csatár.

83. perc: A sarokrúgás után Scepanovic fejel - ez is felső kapufa, majd onnan az alapvonalon túlra pattan.

83. perc: Remek pécsi akció végén Nagy Olivér adott középre balról, Bajzát fejelt 7 méterről, a felső léc hárított, majd szögletre mentenek a hazaiak.

66. perc: Gyönyörű pécsi támadás végén Nagy Olivér szöktette a bal oldalon Markovicot, aki középre adott, Andorka feje fölött átszállt a labda, de érkezett Horváth Zsolt, aki mellel átvette, majd ballal tüzelt, Szűcs azonban leért a rövid saroknál.

63. perc: Ismét cserél Mészáros Ferenc: Regedei helyére Frőhlich állt be.

60. perc: Nagy Olivér hatalmas bedobása után Andorka fejelt nagy helyzetben, de nem találta el jól a labdát

56. perc: Inutile középre adását az utolsó pillanatban mentették a pécsiek a berobbanó Gyömbér elől.

54. perc: Pécsi csere - Nagy Olivér érkezett Demjén helyére.

50. perc: Olyan hatalmas erővel fúj a szél, hogy a pontrúgásokat nem lehet úgy elvégezni, hogy ne mozogjon a labda. Persze Kassai nem fújja vissza minden esetben, hiszen ő is látja, nem tehetnek róla a játékosok.

45 perc után: Véget ért az első félidő, az állás 0-0, amely a játék képe alapján igazságosnak mondható.

34. perc: Andorka ugratta ki nagyszerű ütemben Horváth Zsoltot, aki egyedül vihette volna kapura a labdát, de Németh az utolsó pillanatban hazapöccintette a labdát Szűcsnek, aki tisztázott.

7. perc: Lovrencsics kényszerítőzött Szilágyival a jobb oldalon, majd középre adott, Benko nagy helyzetben, 7 méterről rosszul találta el a labdát, és fölé vágta.

1. perc: Ragyogó napsütésben, de orkán erejű szél kíséretében a PMFC kezdte a mérkőzést. A Pécs tiszta fehérben, a Pápa sárga feketében játszik. A meccset a magyar "csúcsbíró", Kassai Viktor vezeti.

A kezdő 11: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Todorovic, Markovic, - Lantos, Scepanovic - Horváth Zs. Demjén Regedei - Andorka

Pad:
Strublics; Frőhlich, Nagy O., Nagy J., Goia, Bajzát, Kvekveskiri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!