Sport

2016.01.02. 18:54

A nemzetközi porondon játszanak a Rátgéber Akadémia csapatai

Rendkívül eredményes időszakot zárt 2015-tel a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerzett a férfiszakág.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Az U14-es korosztálytól kezdve minden csapat megmérettetheti magát neves külföldi együttesekkel, a lehetőségek pedig tovább bővülnek a közeljövőben. Szép siker, hogy a pécsi akadémia juniorfiú-csapata vezeti az U18 Regional Youth Basketball Games tabelláját.

– Akadémiánk filozófiája, hogy a gyerekeket meg kell versenyeztetni nemzetközi szinten – és nem csak junior, kadett korban, hanem már korábban, az U14-es korosztályban is. Idén sikerült elérnünk, hogy ettől a tizennégy évesektől fölfelé minden csapatunk pályára lép a nemzetközi porondon, és nemcsak barátságos mérkőzéseken, hanem élesben játszunk Európa különböző országainak legjobbjaival – fogalmazott Rátgéber László, az akadémia vezetője, majd így folytatta: – A siker ezeken a meccseken nem a pályán elért eredményekben mutatkozik meg, hanem abban a tapasztalatban, amelyet jól használva versenyzőinkből profi játékosok válhatnak. Emellett természetesen nagyon büszkék vagyunk U18-as fiúcsapatunkra, amely három forduló után vezeti a tabellát a volt jugoszláv államokat tömörítő Regional Youth Basketball Games sorozatában. Nagyon pozitív visszajelzésként tekintek arra, hogy nemcsak szoros mérkőzéseket tud játszani a magyarnál sokkal magasabb kosárlabda-kultúrájú országok csapataival, de győzni is tud ezeken az éles, felfokozott hangulatú találkozókon.

Az év vége és a jövő év eleje az akadémia életében szintén a szenzációs nemzetközi megmérettetésekről szólt és szól majd: az U14-es fiú korosztály december végén Zágrábban lépett pályára egy rangos tornán, ahol olyan csapatokkal versenyezhetett, mint a szerb Partizan Belgrád vagy éppen a horvát Cibona Zágráb. Január 15–17. között Szolnokon a legrangosabb európai sorozat, az EYBL folytatódik az U16-os fiúcsapat számára, majd január 22–24. között az U14-es EYBL második körét rendezik Budapesten a Rátgéber Akadémia részvételével. A kadettek január 22–24. között Tuzlában lépnek pályára egy színvonalas nemzetközi tornán, a juniorok pedig január 31-én a Regionális Liga 4. tornáján játszanak Újvidéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!