Sport

2014.10.14. 17:24

A PMFC-ből csak Balogh Béla töltött minden percet a pályán az első tíz fordulóban

Véber György ugyan nem változtatta túl sűrűn csapata kezdő-tizenegyét, ennek ellenére is csak egy játékos akad, aki eddig mindig ott volt a gyepen.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

A PMFC-MATIAS-ban ugyan többen is akadnak, akik az eddigi tíz forduló mindegyikében szóhoz jutottak, de csak a korábbi válogatott védő, Balogh Béla mondhatja el magáról, nem csak, hogy mindig kezdő volt, még csak le sem cserélték egyszer sem.
– Nagyon örülök annak, hogy ennyit játszom, de különösebben nem foglalkoztat a statisztika – árulta el a játékos. – Úgy tűnik, hogy Véber Györgynek tetszik, amit eddig mutattam, de azért saját magammal inkább csak hellyel-közzel vagyok elégedett.

Érthető amit Balogh mond, hiszen a szezon nem úgy indult, ahogyan azt elképzelték. Az első fordulókban voltak gondok a védekezéssel, bár a rosszabb forma valójában az egész csapatot jellemezte. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire lehet megelégedve egy futballista egy ilyen jellegű „részsikerrel”.
– Túlságosan nem – mondta határozottan a védő. – Majd ha az év végén is hasonlóan pozitívak lesznek a számok rám nézve, akkor lehet egy kicsit ünnepelni.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének statisztikáit böngészve, akad valaki, aki csak egy paraszthajszállal marad el a bekktől, nevezetesen Márkvárt Dávid. A kimutatás egy végigjátszott meccsre kilencven percet „ír jóvá”, a hosszabbításokat nem veszi figyelembe. Így fordulhatott elő, hogy bár az utánpótlás-válogatott középpályást Debrecenben a 93. percben cserélték le, arra a találkozóra csak 89-et „kapott”. Nem hiába mondják, hogy a statisztika olyan, mint a bikini. Sok mindent megmutat, de a lényeget elfedi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!