Sport

2016.03.02. 15:15

Elmaradt a csoda: kiesett a Kozármisleny a kupából

Bár a félidőben még továbbjutásra állt a Kozármisleny a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a Békéscsaba a második félidőben egyenlíteni tudott, így nem jutott be a legjobb négy közé Németh Zsolt csapat. A kiesés ellenére minden dicséretet megérdemelnek Lantosék, akik méltó ellenfelei voltak NB I.-es ellenfelüknek.

Szakács Miklós

Bizony résen kellett lennie annak, aki autóval indult el a Kozármisleny–Békéscsaba találkozóra. Jómagam ugyan már vagy negyed órával a kezdés előtt megérkeztem a pályához, viszont amíg sikerült parkolóhelyet találni – jó egy kilométeres körzetben mindenhol kocsik álltak –, már vagy tíz perce ment a mérkőzés.
Akinek nem volt szerencséje, le is maradt a hazaiak góljáról. Már a tizenkettedik percben előnyhöz jutott ugyanis a Misleny, Kocsis Adrián az alapvonal közeléből lőtt szabadot, de éles szög ide, reménytelennek tűnő próbálkozás oda, a rövid sarokba tekerte a labdát. Ezzel ráadásul rögtön továbbjutásra állt a csapat, a helyszínen szurkoló jó 1500 néző pedig máris extázisban volt. Főleg, hogy az első félidő olyan volt, mintha a Békéscsaba nem is lett volna a pályán. Jól fociztak Kirchnerék, a szünetig akár növelhették is volna az előnyt. Ez ugyan nem jött össze, de a félidőben mégis bizakodó volt a hangulat. Kicsit úgy érezte mindenki, hogy ma tovább fog jutni a baranyai együttes.
Aztán a folytatásban már valamivel aktívabb lett a vendéggárda is. Ráadásul az 53. minutumban egy szabadrúgás után, ugyan elsőre óriásit védett Helesfay, de a kipattanó labdát a csabai Punosevac valahogyan a kapuba tudta kotorni. A vendégeknek innentől kezdve nem volt sietős a dolog, a Kozármisleny pedig igyekezett is kézbe venni az irányítást. A labdatartással nem is volt gond, de igazi ziccert nem sikerült kialakítani, valami hiányzott. Aztán amikor már kezdett egyre reménytelenebb lenni a helyzet, Takács Péter begyűjtötte második sárgáját is, így az utolsó tíz percet emberelőnyben játszhatta a Misleny. Próbálkoztak is becsülettel Bekéék, még az utolsó utáni pillanatban is adódott egy egyenlítési lehetőségük, ám újabb gólt már nem sikerült szerezni.
Nagy kár érte, mert játékban ezúttal sem maradt el élvonalbeli ellenfelével szemben Németh Zsolt együttese – sőt! Az álom ezzel véget ért, az elődöntőt már nem sikerült kiharcolni a csapatnak a kupában, de sokatmondó volt, hogy a kiesés ellenére vastaps kísérte az öltőzőbe a baranyaiakat.

HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1-1 (1-0)
Labdarúgó-Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó.
Kozármisleny, 1500 néző. V.: Németh Á.

Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis (Puskás, 83.) – Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner, Ihrig-Farkas (Sinanovics, 46.) – Gránicz. Vezetőedző: Németh Zsolt.
Békéscsaba: Polekszics – Koszó (Punosevac, 52.), Vaskó, Damjanovics, Fabio – Takács, Piermayr – Vadász (Eccleston, 58.), Birtalan, Laczkó – Paukner (Spitzmüller, 76.). Vezetőedző: Spisljak Zoran.
Gólok: Kocsis (12.), ill. Punosevac (53.).
Kiállítva: Takács (75.).
Továbbjutott a Békéscsaba, 3-2-es összesítéssel.

Németh Zsolt: – Büszke vagyok a csapatomra, amiért idáig eljutott a kupában, azért pedig pláne, hogy a mai meccsen mi játszottuk az NB I.-es focit, nem az élvonalbeli ellenfelünk. Egy nagyon balszerencsés góllal tudott egyenlíteni a Békéscsaba, igazi helyzete nem is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!