Sport

2008.01.06. 11:02

Hóban edzett a PMFC

Egy kis öltözői megbeszélés, majd bemelegítés után szombat délelőtt hófocival kezdte a tavaszi felkészülést a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapata. A neheze hétfőtől jön.

K. Mayer András

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A vezetőedző úgy döntött, hogy a friss levegő nem árthat a játékosoknak, ezért szabadtéren dolgoztatta meg a focistákat
[/caption]A szakmai stáb tagjai közül többen is csak most találkoztak először egymással az ünnepek óta, így néhány ajándék is gazdát cserélt az öltözőben. Sántics Béla erőnléti edzőről rögvest kiderült, hogy imádja a kávét: Nagy Tamás vezetőedzőtől kapott egy csomaggal. „A doppingvizsgálaton biztosan megbuknék, csak napi hatot szabad inni” – árulta el a tréner.

A közös munkát öltözői megbeszéléssel kezdték a piros-feketék, amelyen a szakmai stáb ismertette a futballistákkal a felkészülési időszak programját. Bár a mínuszok azt sejtették, hogy szabadtéri mozgás helyett inkább teremfoci lesz az első edzésen, Nagy Tamás mégis úgy döntött, hogy a jó levegő nem árthat. A bemelegítés után a labda (a nagy hóban természetesen sárga színű) is előkerült, aminek láthatóan nagyon örültek a játékosok.

A Kozármisleny ellen kezdik a felkészülést

A PMFC-nél a kemény munkát hétfőn kezdik, addigra letakarítják a kovácstelepi műfüves pályát, ahol délutánonként edzeni fog a csapat. A délelőttöket inkább a Stadion utcában tölti Nagy Tamás együttese, itt főleg labda nélküli gyakorlások, erősítő jellegű feladatok lesznek.

Január 29-től kezdődnek a felkészülési mérkőzések, a sort a Kozármisleny elleni meccs nyitja. A bajnoki rajtig nyolc-kilenc edzőmeccset terveznek, s ha van rá lehetőség, egy edzőtábort is beiktatnak a programba.

Két héttel a bajnokság kezdete előtt azonban mindenképpen haza szeretnének jönni, jegyezte meg Nagy Tamás vezetőedző.

A tavaszi szezon március első hétvégéjén kezdődik, a nyitányon a PMFC a Soroksárhoz látogat.

Az ősszel megszokott kerethez két újonc csatlakozott szombaton, egyikük Törtei Tamás volt, aki a Marcalitól érkezett. A ballábas középpályást Nagy Tamás szúrta ki egy tornán, s az ősz második felétől árgus szemekkel figyelte: látta három bajnokiját, s amit tapasztalt, nagyon tetszett a szakvezetőnek.

– Törtei egy szervező középpályás, akinek átlagon felüli a rúgótechnikája, dinamikus, jól lát a pályán – jellemezte a 22 éves játékost Nagy Tamás. – Kinőtte már azt az osztályt, fiatal, látok benne fantáziát. Persze fel kell majd nőnie a feladathoz, de az biztos, hogy érdemes vele foglalkozni.

Ahogy nyilván érdemes foglalkozni Németh Zsolttal is, különben miért is lett volna ott a PMFC edzésén. A több baranyai csapatot megjárt, s a legtöbb helyen fenegyerekként kezelt csatár most kap egy lehetőséget, hogy bizonyítsa, a magasabb osztályban is megállja a helyét.

– Őt már régebben is láttam futballozni, nagyon jó adottságai vannak – mondta a 24 éves, Pogányból érkező támadóról Nagy Tamás. – Három hetet velünk edz, látni akarom, hogy mire képes. A tehetsége biztosan megvan ehhez az osztályhoz, nagyon gólérzékeny, s a remek felépítése miatt csak úgy pattognak le róla a védők. Természetesen fejben és fizikálisan fel kell majd vennie a ritmust. Huszonnégy éves, lehet még egy esélye, nem igaz?

Ha már az esélyek szóba kerültek: sajnos a bajnoki cím megnyerésére, s ezzel az NB I-be jutásra gyakorlatilag nincs sansz. A holtversenyben első helyezett triumvirátus, az egyaránt 34 pontos Pápa, Haladás és Felcsút ugyanis 14 ponttal szerzett többet a PMFC-nél az őszi szezonban.

Nyárig tehát valószínűleg marad az NB II., aztán jöhet egy újabb felkészülési időszak, amellyel már biztosan az élvonalba jutásra „gyúrnak” a piros-feketék.

Január 29-től kezdődnek a felkészülési mérkőzések, a sort a Kozármisleny elleni meccs nyitja. A bajnoki rajtig nyolc-kilenc edzőmeccset terveznek, s ha van rá lehetőség, egy edzőtábort is beiktatnak a programba.

Két héttel a bajnokság kezdete előtt azonban mindenképpen haza szeretnének jönni, jegyezte meg Nagy Tamás vezetőedző.

A tavaszi szezon március első hétvégéjén kezdődik, a nyitányon a PMFC a Soroksárhoz látogat. A vezetőedző úgy döntött, hogy a friss levegő nem árthat a játékosoknak, ezért szabadtéren dolgoztatta meg a focistákat -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!