Sport

2015.01.06. 17:04

Nem várt hozadéka lehet a mislenyi stadion fejlesztésének

Nyáron kezdődhetnek el a kozármislenyi futballstadion felújítási munkálatai. A építkezés miatt – ha csak időlegesen is – a legkisebb korosztálynak otthont adó műfüves edzőpályát nem lehet majd használni.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

A tavalyi év legjobb híre volt a kozármislenyi sportbarátok számára, hogy az állam négyszázmillió forintot „szavazott” meg a városnak stadionépítésre, -fejlesztésre. Egy ideig minden rózsaszínű volt, az új stadion képe már ott lebegett sokak szeme előtt. Aztán Kozármislenynek új polgármestere lett dr. Bíró Károly személyében, aki úgy gondolta, nem eszik olyan forrón a kását.

Bíró sokkal olcsóbb és racionálisabb elképzelésnek gondolta a jelenlegi létesítmény felújítását. Egy ideig ment a vita a klub és a városvezetés között, mígnem mindenki elfogadta a felújítási terveket. Igen ám, csakhogy a közelmúltban többen is aggódva jelezték: a felújításnak néhány edzőpálya ihatja meg a levét. Megkerestük ezzel kapcsolatban Feleki Attilát, a Kozármisleny FC tulajdonosát.

– Sok hónapon keresztül jártam a köröket a témában, szakértők bevonásával – kezdte a sportvezető. – Ezek után az a meggyőződésem alakult ki, hogy a jó döntés egy új stadion felépítése lett volna. Ennek kapcsán sokat veszekedtem a polgármester úrral is, de a közelmúltban eljött az a pillanat, amikor a vitatkozás helyett be kellett állnom a másik terv mögé, hogy ne akadályozzam meg a fejlesztést, még ha ez azzal is járt, hogy a meggyőződésemmel szembe menjek. Most ott tartunk, hogy gőzerővel készítjük elő a felújítás feltételeit.

Amikor arról kérdeztük Felekit, hogy valóban veszélyben vannak-e a stadion körüli pályák, nem kertelt sokat.

– Igen – vágta rá határozottan. – A felújítás sarkalatos pontja, hogy a mostani lelátót el kell bontani, és a szemközti oldalra telepíteni. Mivel szabványméretek szerint kell kialakítani a játékteret, ami a mostani paramétereinknél valamivel nagyobb, ezért el kell tolni az egész stadiont. Így a mostani centerpálya melletti műfüves kispálya útban lesz. Sajnos azt el kell bontanunk, majd egy másik ütemben hátrébb vinni. Ott szükség lesz egyéb földmunkákra is, így nem elég, hogy hónapokig vesztik el a legkisebbek az eddigi játszóhelyüket, még drágább is lesz a manőver.

A felújításra várhatóan februárban írják ki a közbeszerzést, ami azt jelenti, hogy a bajnokság zárultával, május végén, esetleg júniusban kezdődhetnek a munkálatok. A kis műfüvest pedig utána nélkülöznie kell majd a kicsiknek. Hogy meddig? Azt még nem lehet tudni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!