Sport

2007.08.17. 09:12

Sikeres a mohácsi focinevelde

Mohács | Méltán büszkék a mohácsiak a labdarúgó utánpótlás-nevelésre, az utóbbi években ugyanis számos tehetség került a Duna-parti város egyesületétől élvonalbeli klubokhoz.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Bohner Rolandot és Bruckner Balázst tavaly nyáron vitte el a Paks, s bár előbbi még csak 18 éves, a felnőttkeret tagja. Tukerics Ákos és Károlyi Viktor az elmúlt szezonban még a legmagasabb osztályban szereplő PMFC-nél játszik, Bozsovics Milán a PMFC-t érintve szerződött a Budapest Honvédhoz, Horváth Dávid kölcsönben Újpesten fejlődik, míg Schmidt Tamást a Vasas szemelte ki.

– Aki tehetséges, és magasabb osztályú klub hívja, azt kölcsönbe elengedjük, hiszen elsősorban a fejlődését tartjuk szem előtt – mondta Bíró Ferenc, a felnőttcsapat edzője, egyben utánpótlás szakágvezető. – Persze mi sem szeretnénk rosszul járni, természetesen akkor, ha egy klub végleg meg akarja szerezni a fiatal játékosunkat, ki kell vásárolnia.

Bár a távozó játékosokat nem könnyű pótolni, az utánpótláscsapatok ennek ellenére kiválóan szerepelnek. Az NB II-es bajnokságban az elmúlt szezont aranyéremmel zárták az ifik, a serdülők pedig a második helyen végeztek Kiss György irányításával.

– Az utánpótlás-nevelésünk 1992-ben vett lendületet: akkor tizennégy gyerekkel indult, most százötvenen futballoznak nálunk – fogalmazott Bíró Ferenc. – Az önkormányzat és a szülők nagyon sokat segítenek, nekik is köszönhető, hogy ennyi fiatal labdarúgóra lehetünk büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!