Sport

2016.09.16. 17:25

Visszalépett a Felsőszentmárton

Visszalépett a bajnokságtól a labdarúgó megyei III. osztály Czibulka-csoportjába nevezett felsőszentmártoni futballcsapat.

H. L.

Az első két fordulóra halasztást kértek, a harmadik előtt a visszalépés mellett döntöttek. Az MLSZ Megyei Igazgatóságának eljuttatott bejelentésükben arra hivatkoztak, elfogytak a játékosaik. Nyáron a felnőttektől 10, az utánpótlásból 11 focista távozott, így nem maradt, akire számíthatott a szakvezetés.

A Felsőszentmárton 1995–96-ban még az NB III.-ban szerepelt, a Magyar Kupa országos főtábláján a Fischer Pállal felálló Siófokot és a ZTE-t  fogadta. A fénykorban megnyerte az amatőr együttesek legrangosabb tornáját, a Szabad Föld Kupát. A csapat rendszeres résztvevője volt az 90-es évek elején indított magyarországi horvátok országos labdarúgó kupájának, amelyet többször elhódított.



Rendszeresen megrendezte a nemzetközi horvát Podravina-kupát. Felsőszentmártonban nagyon szeretik a focit, annak idején a Sellye elleni ormánsági rangadón 1000 néző jött össze.

A Czibulka-csoportban innen kezdve 14 gárda játszik, a sorsolás elkészülte utáni visszalépések miatt – a Sásd is bedobta a törölközőt – minden hétvégén két klub szabadnapos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!