Pécs

2018.05.26. 16:30

Megalakult a város első bütykölő tábora

Az idén először rendezik meg az Open Bidouille Camp.hu-t, Magyarország első, francia gyökerekkel rendelkező csináld magad fesztiválját.

T. V.

A Pécsi Alliance Francaise és az Eklekta Egyesület által szervezett esemény május 25. és 27. között zajlik a pécsi Létra közösségi központban.

Mintegy húsz helyi kulturális szereplő, művészek, kézművesek és újrafelhasználó öko-alkotók jönnek össze, hogy a város első bütykölő táborát felépítsék a pécsi közönség és a bordeaux-i Republique Bidouille egyesület segítségével.

A rendezvény – amit már több, mint negyven alkalommal rendeztek meg Franciaországban az elmúlt hat évben – célja a társadalmi innováció és a fenntartható fejlődés népszerűsítése, kísérleti DIY (csináld magad) és környezettudatos programokkal. A szervezők minden résztvevőt arra biztatnak, hogy ötleteket osszanak meg és vigyenek magukkal. A fesztivál egyik küldetése, hogy az országok és a különböző szakemberek közötti kulturális és művészi eltéréseket előmozdítsák, a megoszthatóság és az együttműködés fontos modelljeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában