A gazdaság élénkítése is kaphatna nagyobb figyelmet a városházán

Bóka Máté

A Gyurcsány Ferenc feleségének haknija miatt a pécsi közgyűlést is faképnél hagyó Péterffy Attila pécsi polgármester továbbra is olyan lekezelő, személyeskedő, sértegető írásokhoz adja a nevét különböző városházi közleményekkel, amelyeknek a megléte semmilyen módon nem hasznos Pécsnek.

Mert tényleg mi értelme van annak, hogy miközben 16 milliárdos adóssághegyben úszik a város, addig egyes városházi alkalmazottakat azért fizetnek több százezer forintért, hogy az legyen a munkájuk, hogy hivatalos közleményekkel sértegessenek kritikus pécsieket teljesen piti ügyekkel? 

 

Mert most ez van, és ahelyett teszik ezt, hogy válaszolnának érdemben a kérdéseinkre, ha már sajtókapcsolati tanácsadóknak nevezik egyesek magukat, nem pedig cenzornak (pedig azok). A több százezres fizetésüknek alighanem lenne jobb helye ma Pécsen, például érdemi munkát végző, teszem azt, a gazdaságélénkítéssel foglalkozó, vagy éppen a költségvetési mélyrepülést megállító pécsi szakembereknél. 

Olyanoknál, akiknek valóban van reális hasznuk, akikre rá lehetne bízni egy befektetői tárgyalást és akiknek az első mozdulata nem az újabb hitelfelvétel lenne. Persze ehhez az is kellene, hogy valaki – értsd, a polgármester – érdemben meg is követelje a szakmai munkát – nem úgy, mint a lelépett innovációs biztos esetében –, és nem csak haveri kifizetőhelyként, saját birodalmaként tekintsen az önkormányzatra.