Ingó ingatlanok: tartoznának annyival, hogy legalább tájékoztatnak

Bóka Máté

A lehető legegyszerűbb úgy bevételre szert tenni, hogyha van egy csomó ingatlanja az embernek, amelyek az ölébe hullottak valamilyen csoda folytán és azokat sorra adogathatja el. 

Persze akkor csinálja ezt a hétköznapi ember, ha már semmi sem számít. Nincs utódja, nincs jövőképe, nincsenek örökösei. Ilyenkor lehet az elsődleges, hogy az adott napon, évben minél több maradjon a zsebben, legyen pénz drága órákra, mecseki villára, luxusautóra, pókerpartikra. Sőt, egy magánember azt csinál a saját vagyonával, amit akar – persze amíg másokat ezzel nem sért. 

Az már nagyon más kategória, amikor mások vagyona felett való rendelkezéskor kell(ene) olyan szempontokat is figyelembe venni, amelyek nem csupán a saját karrierjük pillanatnyi érdekeit, rövidtávú céljaikat szolgálják, hanem valóban az örökösök érdekeit, vagyis a város jövőjét. 

Ha megengedőek és nagyvonalúak vagyunk, és elhisszük, hogy nem így gondolkodnak a Pécsi Vagyonhasznosítónál és a Városházán, akkor sem lehet ezt az álláspontot teljes mértékben alátámasztani, mert éppen ők azok, akik igyekeznek minden információt elzárni, elhallgatni, cenzúrázni, hogyha kérdéseinkkel fordulunk hozzájuk. Pedig lenne a Városházán is mit megmagyarázni, tartoznának ennyivel a pécsieknek, ha már százmilliókat költöttek eddig saját marketingjükre különböző megoldásokkal.