Szórakozva tanulhatnak a táborokban a gyerekek

Czeczon Enikő

A Trónok harca miatt szállóigévé vált a „Közeleg a tél” mondat, és gyakran ki is cseréljük a telet a tavaszra, az őszre vagy a nyárra. 

Kevesebb mint egy hónappal június előtt így nem meglepő, hogy a közösségi média felületeken egyre több „Közeleg a nyár” feliratú posztba futunk. Amilyen népszerű ez a mondat, így az sem lepne meg, ha hamarosan a VAKÁCIÓ! szó helyett ezt kezdenék hátulról visszafelé írni a táblára a diákok az iskolákban. 

De, hogy mit jelent a nyár érkezése? Elsősorban hőséget, de azért mást is rejt, mint például táborokat. Nem élnek szép emlékek bennem a gyerekkori táborokról. Ha csak egy ilyen többnapos eseményre gondolok, akkor az íjászkodás jut eszembe, ami nálam egyet jelent az unalommal, és valamiért mindig kötelező program volt, amit aztán követett egy közös fagyizás a szüleidtől kapott zsebpénzből.

Egyébként lehet, hogy csak nálunk szerveztek ilyen rossz táborokat. És ha megnézem az idei baranyai felhozatalt, akkor biztos is vagyok benne, hogy így van. Tematikus táborok minden mennyiségben, olyan témákkal a középpontban, mint önismeret, pályaorientáció, robotika, számítógépes játékok, média és még sorolhatnám. Az érdeklődési körnek megfelelően szórakozva tanulhatnak kicsik és nagyok egyaránt. 

Az már más kérdés, hogy ezek ára mennyire borsos, ami alapján az sem mindegy, hogy mikor kezdenek rá a szülők spórolni, főleg, ha több gyerek táborozását kell fizetniük.