Tovább drágultak a pécsi nyári táborok

2023.05.06. 19:15

Vidéken olcsóbbak az élménydús napközis programok

Két és fél hónap múlva kezdődik a nyári szünet. A szülők már tervezhetik a gyerekek elfoglaltságát, ugyanis megjelentek az első tábori időpontok.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az előrelátó szülők már a májusi fizetésből elkezdhetnek spórolni a nyári táborokra, melyek idén is drágultak. Az Élményzóna Pécsi Nyári Napközik ötféle tematikával (kalandtábor, angol nyelvi, önismereti-pályaorientációs, katonai túlélő és robotika) indulnak, 32 990–52 990 forintért a Civil Közösségek Házában. A kertvárosi Charter tábor szervezői egyelőre 11 féle (informatika, szerelő-ezermester, rajzművészeti, kis tudós, fotós-média, gamer, dráma, beauty, angol, textilműves, önbizalom) tábort hirdettek, melyek közül a legolcsóbb 45 900 forint, a legdrágábbért pedig 56 900 forintot kérnek el.

A Csorba Győző Könyvtár és a Pécs ITHUB támogatásával az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban 4 turnusban rendeznek Lego Mindstroms EV3 robotprogramozó tábort, heti 40 ezer forintért. Hasonló robotprogramozó táborba a Mohácsi Jenő Városi Könyvtár és a Mohácsi Természettudományos Élményközpont támogatásával 35 ezer forintért jelentkezhetnek a gyerekek. Siklóson is többféle tábort hirdettek már meg: a Mocorgó Játszóház angol nyelvi tábora 28 ezer forintba, míg a siklósi vár mesetábora 24 ezer forintba kerül. A városi könyvtár tartalmas, aktív kalandtáboraiba 28 ezer forintért mehetnek a gyerekek. 

A szentlőrinci Puppalu Játszóház a nyáron 7 turnussal várja a 4–10 éves gyerekeket, felfedező, jógakaland és angol nyelvi tematikával. Itt az egy hétért 40 ezer forintot kérnek. 

A kis falvakban sem unatkoznak

Több falu is gondoskodik a gyerekek nyári táborozásáról, vagy úgy, hogy maga az önkormányzat szervezi és finanszírozza, vagy pedig úgy, hogy táborozáshoz ad támogatást a családoknak. Peterden immár kilencedik évben rendezik meg idén az Unaloműző tábort, ahová a helyi és a helyi kötődésű gyerekeket várják. Az élménydús programokkal gazdagított egy hét a gyerekek ellátásával teljesen ingyenes, az önkormányzat finanszírozza a tábor költségeit. A görcsönyi önkormányzat negyedik éve szervez egyhetes, ott­alvós nyári tábort Orfűre a helyi, valamint a regenyei, ócsárdi, szőkei gyerekeknek. Az önkormányzatok támogatásával ez idén – előreláthatólag – csupán 30 ezer forintba fog csupán kerülni a szülőknek. 

Az egész térségből várják a gyerekeket

Az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület immár 15. éve szervezi meg a nyári élménytábort a térség gyerekeinek. Az elmúlt években átlagosan 50-70 gyerek táborozott az újpetrei kultúrházban, és már az óvodás nagycsoportos (szeptembertől iskolába járó) korosztálytól egészen a gimnazistákig fogadják a fiatalokat, a diákok ugyanis közösségi szolgálatként is megélhetik a tábori hetet. Erdeiné Csütörtök Teodóra, az egyesület elnöke elmondta, pályázati támogatással és helyi foglalkoztatók segítségével az egyhetes tábor, minden ellátással 20 ezer forintba kerül. A gyerekek az egy hét alatt egyszer kirándulnak és egy strandnap is van, de a kultúrházban is élményteli programok várnak rájuk. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!