Belebukhatott volna a polgármester, de végül mi fizetjük ezt is

Bóka Máté Ciprián

Nagy valószínűséggel egyetlen pécsi sem mondja azt, hogy milyen jó, hogy másfél évtizedig pusztult a Mandulás kemping, miután azt a magántulajdonosok a szocialista segítséggel közvagyonból kicsípve megkaparintották. Évekig nem akartak semmit kezdeni a telekkel, persze csak teljesen véletlenül akkor jutott eszükbe a dolog, amikor a baloldali barátaik kerültek hatalomra Pécsen,  éppen azok, akiket a választáson támogattak. 

Azok meg, mint a jó kiskatonák, szépen beálltak a sorba és elintézték, hogy a Bőrklinikára cseréljék a mecseki telket, hiszen a lakossági tiltakozás akkora volt a kemping luxusházas, apartmanos beépítési terve ellen, hogy az a jelenlegi polgármester székébe került volna. Aki pedig már éppen kezdett belemelegedni az MSZP-s és DK-s közegbe, és egyre mélyebb kapcsolatot ápolni a Gyurcsány-családdal is.

Persze közben mentek a háttérben a kavarások a furcsa adásvétellel azért, hogyha már a lóláb kilóg, legalább a lófejet behúzzák a takaró alá. A szocialista elítélt által irányított, a Mandulás kempinget birtokló céget ugyanis eladták egy pesti társaságnak, amely pécsi tulajdonosának teljesen véletlenül voltak, vannak kapcsolatai a városvezetéssel. 

Összességében úgy próbáltak mindent intézni valamiért, hogy a „magánszemély (?)" jól jöjjön ki belőle. Ennek meg is lett a gyümölcse, a büntetőeljárás mellett újabb hatósági eljárást kapott a nyakába a város. A cechet persze a pécsiek fizetik majd.