Kulturált megoldást is találhattak volna a problémára

Bóka Máté Ciprián

Nincs is szebb annál, minthogy valaki megérkezik egy kétezer éves múltú városba busszal és emberi ürülék szaga csapja meg az orrát, és egy ketreces lerobbant épület köszönti. Ez a beköszönés jelzi azt is, hogy nagyjából mire kell számítani akkor, hogyha nem egy 200 lóerős polgármesteri luxusautóval – amit még le is sajnál a városvezető – közlekedik az emberfia, amin lehet tövig nyomni a gázt úgy, mintha nem lenne holnap. Csakhogy van holnap, mert holnap is ugyanígy fognak jönni a Pécsre érkezők, és az új csarnokot megközelítők ugyanígy szagolni fogják a bűzt és nézni a ketreces megoldást a régi vásárcsarnoknál.

Pedig lett volna erre kulturált, normális megoldás is, bár ehhez a baloldali kormányellenes hangulatkeltést is félre kellett volna tenni – akár egy kis időre –, vagy nem húzni az időt addig, hogy már ne legyen idő, mód arra, hogy a régi vásárcsarnokból munkahelyek legyenek. De még azután is, hogy ezt a projektet is elbukták, lett volna, vagy lenne elfogadható megoldás a ketrecezés helyett.
A probléma ugyanis ettől még nem szűnt meg, csak egy kicsit arrébb tolódott – ezt persze látják a nagy tudorok is.
Talán ha egy kis energiát szánnának az ügyre, lenne is értékelhető eredmény, vagy az is elég lenne, ha a halomnyi tanácsadó közül végre valaki valódi tanácsot adna, ha már ezért fizetik őket.