Becsapódott egy vörös meteor Pécsett

Bóka Máté Ciprián

Annyira nem csinált semmit a fővárosból Pécsre ejtőernyőztetett MSZP-s polgármesteri sportbiztos, Török Ottó hogy az a holdról is látszik. Vagyis éppen fordítva: semmi sem látszik még a Tv-toronyból sem, nemhogy egy másik égitestről. Pedig úgy kaptuk meg a nyakunkba havi egymillióért a biztost Óbudáról, hogy a zsebébe vándorló forintok csak úgy fénylettek, mint egy üstökösök. 
Ő meg az MSZP-s barátjával, Péterffy Attilával – aki szintén a fővárosban dolgozott – csillogó-villogó stadionról, akvaparkról, fedett jégpályáról, meg még kitudja miről álmodozott a csillagos égbolt alatt.
Valójában a sportbiztosból és péterffys álmaiból vörös meteor lett, ami úgy zúgott bele a pécsi baloldali városvezetés szakmaiságába, hogy még az addig is nullánál kevesebb teljesítménybe is sikerült mély krátert ütnie. Igaz, a havi milliót azért zsebre teszi, amiért cserébe egy meglehetősen himihumi, erősen kamuszagú, tipikusan a fel nem készült kisiskolás halandzsázó szöveget kell csak letennie az asztalra. 


Valahol persze igaza van, ha a pécsiek ezt megengedik Péterffy Attila polgármesternek, akkor pestiként miért ne vezetné Péterffyvel együtt orránál fogva az itt élőket? Miért ne nevetnének az óbudai vagy a mecseki villában, vagy éppen Apró-Gyurcsány villában Pécs lakóin, amikor lehajolnak az utolsó milliókért is.