Lehet, hogy színésznek jobb lenne a városvezető?

Bóka Máté Ciprián

Lassan olyanná kezd válni a pécsi baloldali városvezetés tevékenysége, mint egy Benny Hill Show vége, amikor a humoristát egy csapat nő, vagy férfi kezdte el üldözni egy éppen aktuális ügy miatt. A minap megírtuk, hogy egy hatalmas parlagfüves mező ontja magából a virágport a város közepén. Lekaszálták, persze azért nem annyira, hogy az elégséges is legyen. Így majd megint mehetnek ki kaszálni a kis csapatukkal.

Ugyanez történt, amikor arról számoltunk be, hogy annyi igény nem volt a luxusautós-luxusvillás városvezetőkben, hogy a Kórház téri virágárus emléktáblája körül egy pár négyzetméteren rendbe tegyék vakolatot az átadás előtt, cikkünk után kimentek és elrendezték – igaz, továbbra sem tudni, hogy a táblára közadakozásból összegyűjtött 300 ezer forintból erre miért nem tellett már előtte?
És hiába akarják befogni a szánkat, eltakarni a szemünket a városházi cenzorok,  nem fog összejönni. Ma már inkább egy kabaréra hasonlít a baloldali városvezetés, ahol a polgármester szereptévesztésben rómainak öltözik be egy másik város fesztiválján – mint valami későn érő színészpalánta –, miközben Pécsen 16 milliárdos adósságot hozott össze, és nem kizárt, hogy bíróság előtt kell felelnie azért, mert számos cégvezetőt, vezetőt igyekezett milliókért megfizetett ügyvédbarátaival lejáratni a saját politikai haszonszerzése érdekében.