Jegyzet

2023.10.29. 16:40

Egy csapat akkor lesz sikeres, ha a helyiek a magukénak érzik

Zsigmond József

Sokszor hangzik el, hogy bezzeg ebben a városban minden működik, megy a gazdaság, a kultúra és a sport. Bezzegvárosok eddig nem Baranyában voltak, de úgy néz ki, egy-kettő már itt is akad.

Kozármisleny, ami Pécs közelében található, az egyik ilyen városnak mondható. Sok család választotta új otthonául a kis baranyai várost, így az elmúlt években a lakosságszáma megnőtt. A 2022-es népszámlálási adatok szerint tizenegy százalékkal nőtt a lakosok száma 2011-hez viszonyítva, vagyis a tavalyi évben 6663-an lakták a várost. Kozármislenyt azért választják a családok, mert csendes, még lakható. Az újonnan beköltözők is magukénak érzik, így nem meglepő, hogy a sportban is sikereket érnek el. A kézilabdázó lányok feljutottak az első osztályba, ahol olyan ellenfelek várnak rájuk, akik a nemzetközi porondon is meghatározóak: a Győr és a Fradi. És hogy mennyire összetartó közösség az abban is meglátszik, hogy idegenben is elkísérik a csapatot.

A másik csapat pedig a kozármislenyi labdarúgógárda, akiket csodacsapatnak is neveznek. Nem meglepő, mert tavaly a klub még a kiesés ellen harcolt, idén a másodosztályban a harmadik helyen áll, két ponttal van lemaradva a feljutást érő második helytől. Valószínűleg a kozármislenyi klubnál sincs több pénz, mint a PMFC-nél, de a sportvezetők, a játékosok magukénak érzik a csapatot, a várost, és ezért tudnak hétről hétre bravúrgyőzelmeket aratni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!