A baranyai települések büszkén mutathatják be az egyedi, ünnepi díszeiket

Mohay Réka

Az ablakok, utcák és épületek karácsonyi díszítése mélyebb tartalmat hordoz magában, mint pusztán a vizuális szépség. Egy ilyen kezdeményezés segíthet összehozni a közösséget, erősítheti az ünnepi hangulatot. 

A díszes, karácsonyi hangulatba burkolt utcák teret adhatnak az ünnepi készülődésnek és az együtt töltött időnek. A közös dekorálás és az elkészült alkotások megosztása a települések lakóit összekovácsolhatja, az együttműködés, az összefogás érzését erősítve, amelyre az ünnepi időszakban talán egyébként is nyitottabbak vagyunk. 

A Dunántúli Napló és a bama.hu által szervezett kezdeményezés lehetőséget teremt a települések számára, hogy bemutassák saját különlegességeiket, a helyiek kreativitását. Bízunk benne, hogy az ötlet a települések helyi büszkeséget is erősítheti. 

A kezdeményezés arra is teret enged, hogy a fotókon keresztül mások, a tágabb közösség tagjai is részesüljenek az ünnepi varázsból, még ha távolabbi településekről is van szó. Az online és a nyomtatott sajtóban való megosztás révén az ünnepi dekorációk inspirációt adhatnak még be nem kapcsolódó településeknek is, ösztönözve őket a saját kreatív kezdeményezéseik elindítására. 

A fények, a színek és a dekorációk együttesen teremthetnek olyan ünnepi atmoszférát, amely segíthet a lakóknak abban, hogy kicsit kiszakadjanak a hétköznapok forgatagából, s további élménnyel bővítsék a karácsonyi időszak pillanatait.