Jobbat érdemelnek: rengeteg kutya vár most is új gazdára

Tóth Viktória

Vármegyénkben is számos alapítvány, közösség, civil szervezet és magánszemély menti és támogatja a rossz körülmények között élő, sanyarú sorsú kutyákat, macskákat. Ez egyrészről szívmelengető, ugyanis azt jelenti, hogy egyre többen viselik szívükön ezeknek az élőlényeknek a segítését. Ám sajnálatos is, mert azt is jelenti, hogy szükség van rájuk, még mindig sok-sok kisállat lakik méltatlan életkörülmények között. Láncon tartott kutyák, kennelekben tartott macskák, szaporítótelepek százai találhatók még mindig hazánkban, melyek célja csupán a profitszerzés, bármi áron. 

Állatvédőnek lenni nagyon szép, de nehéz hivatás lehet. 

Amikor elhoznak egy állatot, megtesznek érte mindent, ám kiderül, hogy a rossz körülmények és a bántalmazás hatására feladja a küzdelmet. Persze bizonyára sok szívbemarkolóan gyönyörű pillanat is van, amikor egy új, gondoskodó család fogadja be a kis mentett árvát. Valószínűleg ezért is csinálják, ezért dolgoznak éjt nappallá téve az aktivisták. 

Ne támogassuk tehát a szaporítókat, ha valamilyen fajtatiszta háziállat az álmunk, válasszunk igazolt tenyésztőket. Ha pedig nem fontos a fajta, keressük fel a vármegyénkben működő szervezeteket, látogassunk el hozzájuk, és ismerkedjünk meg a náluk található négylábúakkal. Biztos lesz itt legalább egy kutya, amit szívesen hazavinnénk magunkkal. Ám nagy valószínűséggel nehéz lesz a választás, annyi gyönyörű és jobb sorsot érdemlő eb vár ezekben a pillanatokban is szerető családra.