hitte volna?

2018.01.24. 12:12

Izgalmasabb a sportkocsi, mint a csókolózás

Erre az eredményre jutott a sportkocsikat is gyártó Ford által finanszírozott kutatás.

Felejtsük el a románcot, a fine dining vacsorákat vagy a kellemes otthoni tévézést – egy új kutatás szerint ugyanis érzékeink felpörgetésére és az érzelmi feltöltődre az egyik legjobb módszer az, ha minden nap beülünk egy sportkocsi volánja mögé.

A tanulmány készítői a “pörgős pillanatokat”, vagyis a közérzetünk alakulásában fontos szerepet játszó érzelmi csúcspontokat mérték önkéntesek bevonásával, miközben azok kedvenc focicsapatuknak drukkoltak, végigizgulták a Trónok Harca legújabb epizódját, szerelmükkel csókolóztak, vagy éppen intenzív salsa-leckét vettek.

A vizsgálatból az derült ki, hogy csupán a hullámvasutazás leghúzósabb pillanatai múlták felül azt az intenzív örömöt, amit az okoz, ha valaki nap mint nap egy sportkocsival autózik- az automotor.hu.

A Ford idegtudósokkal és dizájnerekkel együttműködve keltette életre a tanulmány megállapításait, megalkotva a különleges Ford Performance Buzz Car-t, vagyis egy egyedi kialakítású Ford Focus RS-t, amelynek mesterséges intelligenciája és a vezető testére szerelt érzékelői révén valós időben jeleníthetők meg az autó pillanatnyi érzései, méghozzá a jármű külsején.

“Lehet, hogy egy hullámvasút magával ragadó élményeket nyújt, de aligha alkalmas rá, hogy ezzel járjunk munkába nap mint nap.”

- mondta Dr. Harry Witchel, a filozófia doktora és az averbális kommunikáció szakértője.

“Ebből a tanulmányból kiderül, hogy egy izomautó mennyivel többet nyújt annál, mint hogy elvisz minket A-ból B-be. Egy nagy teljesítményű autó a közérzetünk javításában is fontos szerepet játszhat.”

Miután az önkéntesek beültek egy Ford Focus RS, Egy Focus ST vagy egy Mustang volánja mögé, még a hétköznapi forgalomban is átlagosan 2,1 alkalommal éltek meg “pörgős pillanatokat”.

Ezzel szemben a hullámvasutazás 3 ilyen pillanatot hozott, egy vásárolgatás 1,7-et, a Trónok Harca vagy egy focimeccs 1,5-öt, nem is beszélve a salsatánc, a fine dining étterem vagy egy szenvedélyes csók értékeiről, amelyek egyáltalán nem okoztak intenzív pörgést.

https://streamable.com/am4x8

Címkék#pörgés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!