Kutatás

2018.11.02. 19:02

A nők jobban megértik a kutyákat

Különböző helyzetekben 18 kutyahangot rögzítettek, amit 40 embernek játszottak le.

A kutya az ember legjobb barátja, megértő és hűséges. Az évek során különleges kapocs tud kialakulni állat és gazdija között, ám egy kutatásból nemrég kiderült, az egyik nem jobban megérti az ebek viselkedését – írja a Freundin alapján a Maszol.

Magyar kutatók izgalmas tesztet végeztek el. A 2017-ben zajlott vizsgálatok során különböző helyzetekben 18 kutyahangot rögzítettek, amit 40 embernek játszottak le. A hangokat akkor vették fel, miközben a kutya játszott, megvédett egy embert vagy éppen aggodalmaskodott. A felmérésben részt vevő emberek feladata az volt, hogy a kutyák hangját társítsák a megfelelő helyzetekhez.

Azok, akiknek volt kutyájuk jobban meg tudták határozni melyik hangnak, melyik helyzet a párja, ám még érdekesebb, hogy a nők jobban teljesítettek ebben.

Faragó Tamás, a kutatás vezetője elmondta: „Legújabb kutatásaink azt mutatják, hogy a kutyák és az emberek hasonló agyi területeket használnak mások érzelmeinek hangok alapján történő beazonosítására„. A kutató folytatta: „A nők valószínüleg empatikusabbak és érzékenyebbek mások érzelmeire, és ez segít nekik a helyzetek felismerésében”.

A női gazdik tehát érzékenyebben reagálnak kedvencük szükségleteire, jobban értik mit szeretne kutyájuk.

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!