Vb 2022

2022.12.17. 18:25

Orsic varázsolt, ezzel pedig Horvátország elhappolta a bronzérmet

Móga Richárd

Fotó: AFP

Egymásnak estek a csapatok a 2022-es katari-világbajnokság bronzmérkőzésén, amit Afrika legjobb csapata vívott Horvátországgal. Ennek köszönhetően csupán hét percet kellett várni az első találatig, mikoris Gvardiol tökéletesen bólintott a marokkói kapuba, de röviddel utána Dari révén már jött is az egyenlítés.

Az idő haladtával úgy tűnt, hogy döntetlennel vonulhatnak pihenőre az együttesek, de Orsic egészen parádés mozdulattal bevette Bunu kapuját, így horvát vezetéssel ért véget az első játékrész. A folytatásban próbált magasabb fokozatra kapcsolni Marokkó, sőt, a lehetőség is megvolt az egyenlítésre, de Livakovic hozta a tőle megszokottat, ezzel pedig Horvátország lett a bronzérmes.

HORVÁTORSZÁG–MAROKKÓ 2–1 (2–1)
Labdarúgó-világbajnokság, bronzmérkőzés. Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 137 néző. Vezette: al-Dzsasszim (katari) HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+5.) – Livaja (B. Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic. MAROKKÓ: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

Gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.), ill. Dari (9.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!