Gazdaság

2014.06.10. 19:34

Most leépített a Jabil, de jobb folytatásban bíznak

A lapunkhoz eljutott információk szerint június első napjaitól kezdődően elkezdte dolgozóinak csökkentését a Jabil pécsi gyára.

K. E. (Dunántúli Napló)

A hírek szerint június első hetében 28 ember leépítését készítették elő, július, augusztus hónapban pedig további 29–29 dolgozójától kíván megválni a cég. A létszámcsökkenés a munkarend átszervezését is maga után vonja, augusztus hónapban az elképzelések szerint kétműszakos 8 órás munkarendbe áll át a termelés a jelenlegi három műszakos 12 órás műszakrendhez képest. Ez várhatóan további létszámcsökkentést eredményez. A létszámcsökkentést a megrendelés csökkenésével magyarázzák.


 
Pajor Attila, a Jabil Hungary ügyvezető igazgatója megkeresésünkre a június eleji leépítést megerősítette, ugyanakkor a tervezett korrekciókat nem. Mint elmondta, a kis mértékű létszámcsökkentésre az üzleti forgalom, a megrendelések alakulása miatt volt szükség, remélik, hogy az év második felében javul a helyzet.

A Jabil két éve indította pécsi tevékenységét egy, a keleti ipari parkban kialakított csarnokban. Az indulás után röviddel már 400 fő foglalkoztatását tervezték, jelenleg mintegy 340 ember áll a pécsi gyár alkalmazásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!