Dalra fakad

2018.01.09. 11:56

Megtudtuk, mikor áll színpadra Cserhalmi György

Szabó László, az Év Sportolója gálaest kreatív producere rejtélyesen utalt arra, hogy egy híres és népszerű művész épp a január 11-i rendezvényen lép több mint egy év után újra színpadra.

Forrás: Wikimedia

A Nemzeti Sport megtudta, hogy a Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művészről, Cserhalmi Györgyről, a Nemzet Színészéről van szó, aki súlyos betegsége miatt régóta nem vállalhatott szerepeket.

„Az értesülés igaz„

”Szabó Laci megkeresett, hogy vállalnék-e a gálán egy rövid szereplést Udvaros Dorottyával. Visszakérdeztem: Dorottya is benne van? Amikor mondta, hogy igen, akkor azonnal rávágtam, hogy nincs is több kérdésem, csináljuk! Dés László népszerű szerzeményét, a Minden utcasarkon azt beszélik rólad... kezdetű dalt adjuk elő, és Hrutka Robi zenekara kísér majd minket.”

Arra a kérdésre, hogy miért éppen az év legjobb sportolóit és edzőit díjazó gálán jött el a visszatérés pillanata, Cserhalmi György azt felelte a lapnak:

„Hatvanéves viszony fűz a sporthoz. Fiatalon vívó voltam, és én még annak a generációnak a tagja vagyok, amelyet úgy neveltek: »A találatot be kell vallani.« A BVSC-ben versenyeztem, jól is ment a vívás, ifistaként egyéniben és csapatban is nyertem egy-két országos bajnokságot. Csak akkor hagytam fel vele, amikor felvettek a Színművészeti Főiskolára, mert a kettőt már nem lehetett együtt művelni, én pedig a színház mellett döntöttem. De ma is mindig nézem a tévében a közvetítéseket, és olyankor jár a kezem-lábam. Imre Géza olimpiai döntőjébe beleőszültem, majd' infarktust kaptam, úgy szurkoltam neki. Örök szerelmem maradt a sport.”

Borítókép: Cserhalmi Görgy

Wikimedia / Stekovics Gáspár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában