szurkolás

2018.08.06. 14:00

Ízig-vérig horvát drukker Vanyur Arnold

Nem hagyhatta ki a moszkvai labdarúgó-vébé döntőjét Vanyur Arnold, hisz kedvenc csapata, Horvátország lépett pályára. Egy rövid bejegyzést írt a Facebook-oldaláran: „remélem, hogy az a sok ember, aki most horvát drukker lett, a jövőben is az marad.”

Zsigmond József

– Ha jól tudom, Kozármislenyben egy kis kiállítást hozott létre a művelődési házban, ahol a horvát játékosok mezét lehetett megtekinteni.

– Igen, jóban vagyok Kölcsey-Gyurkóné Baka Sárával, a művelődési ház vezetőjével. Ő tudott róla, hogy nagy horvát-mez-gyűjteményem van. Megkért, hogy a vébé alatt adjak néhányat kölcsön. Négyet válogattam össze. Subašićét, aki ebben a mezben védett a portugálok ellen a 2016-os Eb-nyolcaddöntőben; Ivan Perišcićét a 2016-os Eb-selejtezőből, amit Splitben játszottak Olaszország ellen zárt kapuk mögött; Lovrenét, és nem utolsósorban Mandžukićét, amit Peru ellen viselt a vébén.

– Miért épp a horvátok?

– Szalántai vagyok. Édesapám magyar, édesanyám horvát származású. Én horvátnak vallom magam, és rajongok a focijukért. Sokszor álmodoztam róla, hogy jó lenne olyan mezhez hozzájutni, melyet valamelyik horvát játékos viselt. Az egyik internetes oldalon találtam rá Ivica Olić 2013-as, a szerbek ellen viselt mezére. Ez volt az első.

– Nem fél, hogy hamisítványt szerez be?

– Elég sok hamisítvány forog az interneten. Nem hiszem, hogy van annyi Ronaldo- és Messi-mez a világon, mint amennyit meghirdetnek. Csak úgy dobálják őket. Én a kapcsolataimban bízom, öt-hat olyan baráti összeköttetésem van, akiken keresztül beszerzem a mezeket. Néhány horvát focista barátját is ismerem, vagy a klubcsapatoknál vannak ismerőseim, így ők is segítenek.

– Nem lehet olcsó mulatság, hisz nincs olyan hazai meccs, amin ne lenne ott.

– Kinőttem már a bulikorszakból, ez a hobbim. El szoktam menni az összes hazai meccsükre, de ha tehetem, idegenbe is elkísérem őket. Voltam Törökországban, Albániában. A vébén kint voltam a Nigéria, az Argentína elleni összecsapáson és a moszkvai döntőn. Valóban nem olcsó mulatság. Elég sokat dolgozom, több munkát viszek egyszerre, ezekből finanszírozom.

– És mi újság Eszéken? Beszerezte már a bérletet?

– Pont a napokban megvásárolták nekem az idei évi bérletet eszéki barátaim. Idén már voltam mind a két Európa-ligás mérkőzésükön. Ott találkoztam Vidával, akivel készítettem egy közös fotót. Hamarosan Mandžukićcsal is találkozhatok. Szeretném aláíratni vele azt a három mezt, amit a vébén viselt: az argentinok ellen, az angolokkal vívott elődöntőn, illetve a dán meccsen.

Modern stadion épül a szomszédban

Az eszéki pályáról is mesélt Vanyur Arnold. Úgy tudja, hogy két év múlva szeretnék átadni a teljes új komplexumot. Hamarosan kezdődhet az építkezés. A területvásárlás már megtörtént, megvannak a tervek, és információi szerint már a közbeszerzés is lezajlott. A helyszín egy erdős terület, a Dráva-hídtól balra, amit Pampasnak neveznek. Tizenkét ezres lesz a stadion, mely az itthoniak közül a diósgyőrihez (látványban, méreteben) hasonlít majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában