Komló

2019.01.09. 09:40

Több százan töltik majd a kolbászokat

A város önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület immár kilencedik alkalommal rendezi meg február 9-én a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált. A 2011-ben életre hívott gasztronómiai eseményre egyre többen jelentkeznek, az eltelt nyolc év alatt meghatszorozódott a résztvevők száma.

T. V.

Fotó: Löffler Péter

Az első fesztivált kísérleti jelleggel a vízmű éttermében tartották, 18 csapat részvételével. Egy évvel később a szám 30-ra bővült. Az új fejezet 2014-ben kezdődött a fesztivál történetében, akkor költöztek a sportközpontba, ami azóta is kitűnő helyszínként szolgál.

Helyi baráti társaságok, egy utcában lakók minden évben megtalálhatóak a versenyzők közt. A kisvároson már túlmutat a fesztivál, hisz tavaly a 80 komlói mellett 24 csapat a megye különböző településeiről érkezett, emellett 3 külföldi és egy békéscsabai társaság is részt vett a megmérettetésen. Sok energiát fordítanak a készülődésre is a résztvevők, egyre többen terveznek egyenkötényeket, -pólókat, -sapkát, és a régi disznóvágáshoz kapcsolódó eszközök is előkerülnek.

Az idei fesztiválra január 15-ig lehet jelentkezni, összesen 110 hely áll a tölteni vágyó csapatok rendelkezésére. Az egész napos program reggel 8-kor „látvány disznóvágással” indul, majd 10 órakor kezdődik a verseny. A feladat ugyanaz lesz, mint a korábbi években, a szervezők által biztosított tíz kiló húsból kolbászt kell készíteni, amelyet elismert szakemberek értékelnek majd, a legjobbakat díjazzák.

A rendezvény ideje alatt, az elmúlt évek hagyományaihoz híven, egészen estig szól majd a talpalávaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában