Koronavírus Baranyában

2020.04.27. 15:19

Nem meglepő, de kimondatott: nem lesz idén Pécsi Egyetemi Napok

Mint a szervezők a rendezvény Facebook-oldalán közölték, 2020-ban nem lesz PEN. Tehát ősszel sem.

bama.hu

Mint írják, az eredeti tervek szerint már napok óta a helyszínen kellene kalapálniuk, építeni a fesztivált és közben aggódni az időjárás miatt, hisz pár nap és kezdődne a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb közösségi eseménye, a PEN Fesztivál. Ehelyett sajnos egy szomorú közleménnyel kell kezdeniük a hetet.

A bejelentéssel azért vártak eddig, mert az ugyan világos volt, hogy az eredetileg tervezett időpontban az ismert okok miatt sajnos esélyünk sincsen, de nagy erőkkel vizsgálták a lehetőségét, hogy nem tudják-e valamikor ősszel megvalósítani az eseményt. A döntéssel az utolsó pillanatig kivártak, hiszen rengeteg munkájuk fekszik az előkészületekben és úgy érezték, idén végre minden együtt állt, hogy az eddigi legjobb, legszínesebb programkínálatú PEN Fesztivált tudják megrendezni.

Azonban nem volt olyan időpont, ami az egyetemi tanév, a lehetséges helyszínek és a meghatározó produkciók szempontjából is alkalmas lett volna, azt pedig nem akarták, hogy az utóbbi években megszokottakhoz képest bármilyen szempontból is csalódást okozzanak, visszalépjenek.

Szóval ki kell mondani: a PEN Fesztivál a 2020-as évet átalussza.

Ősszel azért – bízunk benne, hogy a vírus-helyzet lehetőséget ad rá – megpróbálnak pár nagy bulit csapni, hogy átmozgassák a PTE hallgatóinak legendás bulizóizmait, most viszont el kell fogadni, hogy ebben az időszakban az a legokosabb, ha egy kicsit behúzzák a kéziféket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában