öröm és boldogság

2021.05.27. 08:13

A Jerusalema-tánc betanításával ünnepelték a nyitást a Pécsi Kulturális Központban (videó)

Flashmobot tartottak a Kihívás napján Pécsi Kulturális Központban szerdán késő délután. Mi is ott voltunk, meg is mutatjuk videón.

BZS

A Pécsi Kulturális Központban működő Élményvadász klub kihívta a volt Szivárvány gyermekház többi klubját, az intézmény dolgozóit és számos civil szervezetet a Jerusalema tánc bemutatójára és betanulására a napsütéses szerda délutánra meghirdetett eseményén.

A központ udvarában a késő tavaszi gyerekzsivajt árasztó program arról is szólt, hogy megünnepeljék végre, hogy lehet ehhez hasonló programokat szervezni.

Mint Horváth András, az Élményzóna vezetője a bama.hu-nak elmondta, már fél évvel ezelőtt arra készültek, hogy pünkösd után, június elején megkezdődhet a nyitás az országban, így ezzel a kis flashmobbal ezt is ünnepelték.

Az igazi meglepetés szintén Horváth András nevéhez fűződött, hiszen egy nem várt pillanatban megkérte barátnője, Kriszti kezét, aki természetesen igent mondott könnybe lábadt szemmel. Durranhatott a pezsgő.

A felvezető műsorban egyébként fellépett bűvész, zsonglőr is, de kangoo-előadás is szórakoztatta az egybegyűlteket. A fő program természetesen a magával ragadó Jerusalema tánc betanítása volt. A világhódító testmozgás alaplépéseit a PTE táncegyüttes tagja oktatták az összegyűlteknek.

Mint megírtuk, a Jerusalema című dal egy éve indult hódító útjára, a legnagyobb videómegosztó portálon már csaknem 400 millióan látták a dél-afrikai Master KG és Nomcembo számát. Aki hallotta a számot, az tudja, hogy a fülbemászó dallamok örömöt és boldogságot sugároznak, amire – főleg a világjárvány idején – hatalmas szükség van. Talán ez a titka annak, hogy ennyire népszerű lett a dal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában