A homokvár sem marad el

2022.07.27. 13:32

Kisfilmeket készítenek a napközis táborozók

M. R.

A kép illusztráció

Fotó: Dodó Ferenc

Napközis tábort tart az önkormányzat a község hat­évesnél idősebb gyermekei számára augusztus 8-a és 12-e között. Közel húsz diák érkezésére számítanak, s kreatív feladatokkal készülnek a táborozóknak. A gyerekek csapatokban vehetnek részt a különböző megmérettetéseken, így az együttműködésnek is nagy szerep jut a hét során. Ehhez csapatzászlót is készítenek majd a tábor résztvevői. 

A program homokvárépítési versennyel indul, az alkotásokra az IKSZT Bicsérd Facebook-oldalon a közönség is szavazhat. Lesz közös kókuszgolyó-készítés és kézműves-foglalkozás is. A testmozgás sem marad el, számháborút, majd sportnapot tartanak, ahol mókás és kreatív feladatokat is kapnak a gyerekek.

– Csütörtökön kisfilmet fogunk forgatni a csapatokkal, két közösen megbeszélt téma alapján – mondta Martin Dóra, kulturális szervező. 

– A mai gyerekek ösztönösen ráéreznek a videók készítésére. A táborban alkalmuk lesz forgatókönyvet is írni a munkákhoz, majd a feladatokat megosztva forgathatják, illetve szerepelhetnek is a videókban a saját elképzeléseik szerint – tette hozzá. 

A kisfilmeket közösen fogják összevágni, pénteken pedig már a kész alkotásokat tekintik meg a táborozók, majd szintén megosztják a ­Facebookon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában