Az összetartozást szimbolizálja

2022.08.27. 13:40

Összefogással teszik rendbe a Komlói Székelykaput

B. M.

Forrás: Komlói Újság

Az egykori bányászvárosba az elmúlt évtizedekben sokan érkeztek Erdélyből, akik itt új otthonra, illetve befogadó közegre leltek. A trianoni kis határokon belülre átköltözők a szívükkel is hoztak egy darabot Erdélyből, s ennek az egyik szép és megható megnyilvánulása volt a Komlói Székelykapu felállítása a város kulturális központjánál.

A kaput nemrég át is helyezték a Trianon emlékműhöz, hogy még inkább szimbolizálja az összetartozást az elszakított nemzettársainkkal. Ám az is kiderült, hogy az idő nem kímélte, ezért a közösségi összetartozás jelképét közösségi, társadalmi összefogással szeretné rendbe tenni az önkormányzat, hogy a komlóiak, az erdélyi komlóiak is részt vehessenek a felújításban.

A felhívás szerint aki anyagot, szakipari munkát, vagy kétkezi segítséget szeretne felajánlani, az a [email protected] e-mail-címen tud jelentkezni.

A Komlói Székelykaput 2003-ban állította fel az Erdélyi Kör, alkotói Király József és Molnár József voltak. Az alábbi Tamási Áron-idézet szerepel rajta: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában