Nagyböjti lelki napot is szerveznek az ifjúságnak

2023.03.12. 08:50

Kapcsolatot teremt az egyetemista fiatalok és az egyház között a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség

W.K.

Forrás: PEM

Fiatal felnőtteknek nagyböjti lelki napot szervez a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség. 

A fiatalokhoz intézett felhívásuk szerint szeretettel várnak minden érdeklődőt március 15-én 10 órától egy nagyböjti lelki napra a Hittudományi Főiskola épületébe, a program vezetői Garaczi Gergely, Tölgyesi Dávid és Kovács József atyák lesznek. Előadások, kiscsoportos beszélgetések, filmklub, keresztút, dicsőítés várja majd az érdeklődőket, de legfőképp az egymással, magunkkal és Istennel való találkozásra nyílik lehetőség a rendezvényen, amelyre várják a jelentkezőket. 

A Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség (PEKEL) – amelynek küldetése, hogy kapcsolatot teremtsen az egyetemista fiatalok és az egyház között – márciustól már nemcsak weboldalon keresztül, hanem internetes közösségi oldalon is elérhető, csoportként is megtalálható a Facebook felületén. 

A PEKEL tájékoztatása szerint a csoport létrejöttének egyik oka, hogy minél könnyebben és gyorsabban eljuthassanak az új programok, információk a fiatalsághoz, illetve, hogy ez a platform is segíthesse a közösségi élményeket. 

A felületen a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészséghez kicsit is kapcsolódó programokról, hírekről osztanak majd meg posztokat, valamint a csoport tagjai között lesznek más közösségek képviselői is, akik szintén közzé tehetnek információkat. – Arra hívunk Benneteket, hogy bátran hívjátok meg ismerőseiteket, barátaitokat, hogy minél szélesebb kört elérhessünk. Ha van bármiféle ötlet, javaslat, szívesen fogadjuk – hangsúlyozta felhívásában a lelkészség. 

A PEKEL feladatkörei, mint kiemelik, több szálon mozognak: egyrészről szeretnék a lelki életet jobban összefogni, a programokat összegyűjteni, egyfajta bázisként szolgálni, információkat szolgáltatni a fiatalok számára, legyen szó akár lelki vezető, lelkigyakorlat, zarándoklat, közösség, szentségfelkészítők kereséséről. Címük: 7625 Pécs, Hunyadi János u. 11., elérhetőség: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában