Nem ez az első sikere

2023.04.13. 19:57

Nemzetközi elismerést kapott a Jammertal Borbirtok főborásza

Zs. K.

Forrás: Jammertal Borbirtok hivatalos Facebook oldala

A selection (www.selection-online.de) nevű német online boros oldal évente több kategóriában oszt ki díjat, közülük idén az év női borásza díjat Kövesdi Zsófiának, a villányi Jammertal Borbirtok főborászának ítélték oda. A borásznak nem ez az első sikere a „selectoinnál” Jammertal borok évek óta kiválóan szerepelnek a szerkesztőség kóstolóin.

A 110 hektáron működő pincészetben az ültetvények 85 százalékán bordeaux-i fajtákkal foglalkoznak, de prémium fehérek is készülnek. Kövesdi Zsófia – mint a Vince magazin megírta – a budapesti Corvinus Egyetemen végzett szőlész-borász mérnökként. A mesterképzést a Vinifera EuroMaster intézménynél abszolválta, Portugáliában és Franciaországban.

A vele készített interjúban elmondja, a borok készítésénél fontos számára, számukra a hagyomány, a terroir, a saját stílus, a saját ízlés, és mindenek előtt a fogyasztók igénye. Utóbbit ő kihívásként éli meg. A lapnak úgy nyilatkozott: az ilyen díjak sem ringatják abba a hitbe, hogy már mindent tud a borászkodásról. Elkötelezett a további fejlődésben, és a még jobb borok készítésében, de a gasztronómiába is szívesen belekóstolna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában