Kiviszik az utcára

2023.05.06. 20:39

A flamencoé lesz a főszerep a pécsi belvárosban

M. R.

A kép illusztráció

Fotó: Anna55555

A Pécsi Flamenco Egyesület tagjai az utcára viszik a flamencót május 13-án délután. Az egyesület tagjai Pécs belvárosában zenélnek, énekelnek és táncolnak, s bárki csatlakozhat hozzájuk

– Andalúziában hagyomány a húsvét utáni időszakban rendezett FÉRIA, amikor díszbe öltözik a város és az emberek is a legszebb ruháikat viselve énekelnek, táncolnak az erre a célra felépített féria sátrakban és az utcán. Ezt a hagyományt szeretnék megeleveníteni Pécsett is – írják az esemény szervezői.

Az eseményre nem készül külön előadás vagy koreográfia, a résztvevők egyszerűen csak énekelnek, zenélnek és táncolnak.

– Örülünk a tavaszi napsütésnek és annak, hogy Andalúziától több ezer kilométerre is részese lehetünk a flamenco csodájának. Mert a zene és a tánc mindenkié! Ha nem hiszed, gyere, járj utána!

 – buzdítanak a pécsi táncosok.

Előreláthatóan a flamencósok a színház térről fél négy körül indulnak, majd fél öt táján a Széchenyi térre, fél hatra a Jókai térre érnek, az időpontok azonban tájékoztató jellegűek, a program rugalmassága okán.


 

 


 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában