Az összhatás garantált

2023.08.06. 12:30

Pécsi borok társaságában élvezhetjük az augusztusi csillaghullást

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: astarot

Ha nem is tudatosan, de minden évben mindannyian várjuk a Szent Lőrinc könnyeinek is nevezett, Persediák érkezését, amely az egyik legismertebb, fényes meteorokat produkáló meteorraj. Ilyenkor mindig terveket szővünk, hogy hová kellene kifeküdni, hogy a pécsi közvilágítástól távol, teljes pompájában szemlélhessük a csillagokat. Ezen lenyűgöző természeti jelenség megcsodálása érdekében a Pécsi Egyetemi Borbitok csillagmozira invitálja az érdeklődőket a Szentmiklós dűlőn található birtokra.

Legutóbbi ottlétünkkor Madaras Zoltán, a PTE SZBKI elnöke elmondta, hogy a borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház közötti együttműködésnek köszönhetően augusztus 10-én és 11-én, amikor a leglátványosabb lesz a Perseidák érkezése csillagmozit tartanak a birtokon, amikor is ki lehet látogatni a borászatba, a szőlősorok közé telepedve nézhetők a hullócsillagok, miközben színművészek, zenészek adnak zenés műsort.

A borbirtok az esemény kapuját mindkét nap délután 6 órakor nyitja meg, és rögtön egy borkóstolóba csöppenhetnek az érkezők, ahol lehetőség nyílik a borválasztásra. Majd az első napon, augusztus 10-én, este 8 órakor Csillagok aranya címen Vermes Tímea operaénekes és Kéméndi Tamás harmonikaművész közös előadását, augusztus 11-én, szintén este 8 órakor pedig Sziporkázó dallamok néven Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színművészeinek zenés estjét élvezhetik a csillaghullásra várók. A tökéletes hangulat megalapozását követően pedig meg mutatják magukat a Perseidák, amelynek látványában akár a szőlősorok mellett, akár az emlékkereszt lábánál gyönyörködhetnek a vendégek egy pohár bor társaságában.

Adott egy kellemes környezet, ahol finom borral és csillagporos zenés esttel várják azokat, akik nem csak kívánni akarnak a csillagoktól, hanem élménnyel tennék emlékezetessé a Persediák érkezését. Az eseményre a jegyek elővételben vásárolhatók kizárólag online a pteshop.hu weboldalon, amelynek ára 2 bor ingyenes kóstolóját is tartalmazza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában