Bama.hu videó

2023.10.29. 11:30

Rejtelmes lényeket kóstoltattak a pécsi állatkertben (videó és galéria)

A lemenő nap sugarai gyönyörű fényben világították meg a Mecsek-oldalt. Csend és béke honolt a környéken, egyedül a talpak alatt a már lehullott falevelek recsegése zavarta meg a nyugalmat. Ezt tapasztalták az éppen arra járó túrázók, akik azonban nem sejtették, hogy tőlük pár méterre egy elvarázsolt házba csak a legbátrabbak mertek belépni.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer László

Töklámpások, szellemek, boszorkányok, emberbőrbe bújt rókaszellem és szaladgáló vámpírok, tündérek fogadtak minket a pécsi állatkert kapuján belépve. Nemcsak a PécsZoo vadászháza volt elvarázsolva ezen a szombati napon, hanem az egész állatkert is.

Míg a legkisebbek az intézmény aulájában egy vagány halloweeni arcfestésre vártak, addig a víziló látványetetésénél pipiskedve álltak az emberek, hogy lássák, hogy ez az állat hatalmas száját kitátsa. Természetesen több ünnepi etetéssel is készült az állatkert, így aki lemaradt erről a látványosságról, még nyolc lakó táplálkozását figyelhette meg. Az eseményre a rendőrség és a Duna-Dráva Nemzeti Park is kitelepült, az előbbi sejtelmes titkokba és részeges kalandba vezette be az érdeklődőket, az utóbbi pedig a szárnyas ,,fejvadászok” sejtelmes éjszakai életébe kalauzolta el a hallgatóságot.

A medve fölött nem a megszokott vadászház fogadta a kicsiket és nagyokat. Az ajtóban egy boszorka állt őrszemet, belépve pedig még több boszorkány és titokzatos lények várták a bátor látogatókat. Szemüket letakarva a legmerészebbek rejtélyes ételeket kóstoltak, és aki még ennél is merészebb volt, az tapintással próbálta kitalálni, hogy vajon mi lapul a dobozban.  

Aki pedig a fejét szerette volna törni, azt sem hagyta magára az állatkert. A halloweeni kvízjáték során különböző rejtélyeket lehetett megfejteni, jutalmul pedig édességet és ajándéktárgyakat kaptak a résztvevők.

A pécsi állatkert halloweeni rendezvényét új lakók is színesítették. A néhány napja érkezett guanakó párosról a PécsZoo gyűjtemény-és nevelési vezetője mesélt hírportálunknak.  

– Nagyon aranyos, nagyon kedves állatok

 – mondta Varga Tamás. – A guanakó valahol félúton van a lámák és az alpakák között méretben. Finom bundájuk eléggé értékesek. Ők kevésbé háziasított állatok, mint az előbb említettek. Most éppen a beszoktatás zajlik, egyébként jó fej állatok.  

Mint megtudtuk, a Szegedi Vadasparkból érkezett hím és nőstény guanakót a látogatók az egypúpú teve kifutójában tekinthetik meg.

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában