Karácsonyi kívánságok

2023.11.11. 16:40

A nélkülözésben élő gyerekek álmait válthatják valóra az adományozók az ajándékokkal

Idén is meghirdette a nélkülözésben élő gyerekeket segítő karácsonyi Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – a korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is a rászoruló gyerekek kívánságait teljesíthetik az adományozók az áhított ajándék megvásárlásával.

Wald Kata

A kezdeményezést az MRSZ 2019-ben hívta életre, és azóta már összesen mintegy hétezer gyermek álmát sikerült valóra váltani. A szeretetszolgálat tájékoztatója szerint a Kívánságlista program lényege, hogy az adományozók megismerhetik a nehéz helyzetben nevelkedő gyerekek konkrét karácsonyi kívánságait, amelyeket a szervezet munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze az elmúlt időszakban. 

Ezeket a kéréseket a szeretetdoboz.jobbadni.hu weboldalon teszik közzé, és novemberben, illetve az adventi időszakban lehet ezeket teljesíteni, akár az ajándék megvásárlásával, akár a meglepetés értékének felajánlásával – utóbbi esetében a karitatív szervezet munkatársai szerzik be a karácsonyi kívánságokat az átutalt összegből. Az összegyűlt felajánlásokat a szeretetszolgálat a szülőknek juttatja el, majd az ajándékokat ők adhatják át gyermekeik számára karácsonykor. – A program külön szépsége, hogy a család közösségében maradhat meg az ajándékozás öröme – emelte ki az MRSZ. 
A weboldalon már elérhető kívánságlista szerint sokaknak könyv, sporteszköz, kisautó vagy baba az álma, de vannak, akik meleg csizmát, téli kabátot vagy alapvető tisztálkodási szereket kértek ajándékba. 

Az MRSZ tájékoztatása szerint a kéréseket november 20-ig lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával. 
– A Kívánságlista program mellett másik két adománygyűjtési akciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakot megelőzően: a tartós élelmiszereket szeretetdobozokban, a határon túli gyerekeknek pedig használt játékokat és könyveket gyűjtenek Nyilas Misi-pakk néven cipősdobozokban, amelyeket még karácsony előtt juttatnak el a rászorulókhoz – közölték. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában